Terenurile agricole ale fermierilor, verificate de APIA

23 iulie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara a încheiat o serie de verificări a suprafeţelor agricole declarate de fermieri în cererile unice de finanţare pentru anul 2014.
Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii instituţiei, au fost verificate 35 de ferme selectate aleatoriu. Rezultatele se vor afla după finalizarea rapoartelor de control. În perioada următoare vor mai fi făcute alte verificări ce se referă la un alt eşantion de ferme agricole ce prezintă un anume risc. Aici se au în vedere cazurile în care proprietarii declară o anumită suprafaţă de teren, iar la măsurătorile făcute la faţa locului se constată că mărimea terenului este alta. Controale vor mai fi făcute şi la fermele de animale sau chiar la platformele de gunoi ale gospodăriilor agricole.
Începând cu 2014 au mai fost implementate şi se verifică prin control la faţa locului o serie de măsuri legate de sănătatea animalelor şi a plantelor cultivate pe suprafeţele agricole subvenţionate. Prin urmare, fermierii sunt obligaţi să ţină un registru de evidenţă la zi a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, după efectuarea fiecărui tratament. Sunt interzise anumite substanţe cu efect hormonal în creşterea animalelor, dar sunt obligatorii şi o serie de măsuri de combatere a anumitor boli la animale, cum ar fi pesta porcină sau variola ovină. În cazul în care solicitantul restricţionează accesul reprezentanţilor APIA la efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafaţă devine neeligibilă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţi prinşi în flagrant, în Ilia

În cursul zilei de marţi, 22 iulie, câţiva hoţi de pe raza judeţului nostru au fost luaţi în vizor de...

Bulina neagră, 24.07.2014

Florin Mihăiescu, locuitor din Haţeg Pentru că Tribunalul Hunedoara l-a condamnat, ieri, la închisoare pe viaţă, după ce a fost...

S-a finalizat ancheta în cazul accidentului mortal de la Călan

Cercetările efectuate de către Inspectoratul Teritorial al Muncii (ITM) Hunedoara în cazul accidentului mortal de muncă de la Călan, sunt...

Închide