Ţepuită de 11.400 de euro, de un „american“ cunoscut pe Facebook

Maximilian Gânju

O femeie din Petrila a virat în conturile unui escroc, cu care coresponda pe Facebook, în total 11.400 de euro, în patru tranşe. Nu l-a văzut în viaţa ei pe cel care a lăsat-o fără o mică avere, dar acest lucru n-a contat prea mult.
Femeia, în vârstă de 68 de ani, l-a cunoscut pe escroc pe Facebook, unde au corespondat în limba engleză o bună bucată de timp. Victima credea că stă de vorbă cu american bogat şi că a dat norocul peste ea. Escrocul tocmai de acest lucru a profitat şi a lăsat-o fără economii. „Femeia le-a relatat poliţiştilor că bărbatul – despre care crede că ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria – i-a promis că îi va trimite acasă «o valiză plină cu bani», după care va veni şi el în România. Pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale, cetăţeanul străin i-a solicitat femeii să trimită unui curier, din Franţa, 1.200 de euro, cerinţă pe care petrileanca a îndeplinit-o în data de 5.09.2018, prin intermediul unui serviciu de transfer bancar“, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Individul a văzut că-i ţine tactica şi a plusat. I-a mai cerut, prin acelaşi serviciu de transfer bancar, 1.200 de euro pe numele unei femei din Franţa. Petrileanca a plătit fără să se gândească o clipă că ar putea fi înşelată. Astfel a continuat să trimită bani către persoanele indicate de „american” expediind încă 800 de euro pe numele unei poloneze. Escrocul i-a dat lovitura finală când i-a cerut să-i trimită unui indonezian 8.200 de euro, iar petrileanca s-a conformat.
„După ce a virat sumele de bani solicitate, petrileanca a mai ţinut legătura o perioadă pe reţeaua de socializare cu cetăţeanul străin, care i-a promis că îi va restitui banii când va veni în România, după care nu a mai putut fi contactat“, au explicat anchetatorii. Când şi-a dat seama că a fost înşelată, petrileanca s-a dus glonţ la poliţişti şi a făcut plângere pentru înşelăciune. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru înşelăciune şi încearcă să-i prindă pe autori. Chiar dacă se va întâmpla acest lucru, şansele ca femeia să-şi recupereze paguba sunt infime.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.