Tentativa de schimbare a viceprimarului Haţegului a eşuat

11 august 2011 | 5 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Tentativa de schimbare a viceprimarului oraşului Haţeg a eşuat, ieri, după ce aleşii locali PDL şi PNL, iniţiatorii acestui proiect de hotărâre, nu au reuşit să organizeze o şedinţă de consiliu legală.

„Forţează lucrurile, în afara legii”

Ioan Dabelea (foto), viceprimarul Haţegului, a declarat că prin această încercare de înlocuire a sa din funcţie, ”PNL nu respectă protocolul din USL Haţeg. Cei de la PDL Haţeg caută să obţină posturi mai înalte faţă de ceea ce au obţinut până acum. Eu am atacat excluderea mea din PNL la Curtea de Onoare şi Arbitraj a organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL. Eu am făcut şi voi face în continuare echipă cu primarul oraşului, asta este clar. Cei din PDL şi PNL forţează lucrurile în afara legii şi vor răspunde pentru asta. Eu am credibilitate în faţa cetăţenilor”.

Tot felul de motive puerile

Preşedintele PDL Haţeg, Cosmin Giuroni, a declarat că motivul pentru care au solicitat schimbarea viceprimarului Ioan Dabelea este că s-au primit cereri de la cetăţeni în acest sens. ”Consilierii PDL din Consiliul Local Haţeg îi reproşează viceprimarului că nu se ocupă de problemele cetăţenilor. Noi vom avea o propunere pentru postul de viceprimar al oraşului”, a declarat liderul PDL Haţeg.
La rândul său, preşedintele PNL Haţeg, Viorel Demian, susţine că Ioan Dabelea nu a mai participat de mult la şedinţele liberalilor din oraş şi de aceea vor să-l schimbe din funcţie. „Nu şi-a respectat atribuţiile de viceprimar şi nu ne place atitudinea lui faţă de noi”, a afirmat Viorel Demian. Protocolul USL prevede însă că orice colaborare a vreunui membru al Uniunii cu PDL atrage după sine excluderea lui din formaţiunea politică. Ca atare, se pare că la Haţeg s-a încălcat protocolul USL.

Adresă către Prefectură

Consilierii PDL şi PNL din Haţeg au întocmit, ieri, după ce nu au reuşit să ţină şedinţa de consiliu, o adresă către Prefectura Hunedoara, în care se precizează că secretarul Primăriei Haţeg nu s-a prezentat la şedinţa convocată de ei, motiv pentru care aceasta nu a avut loc.
De fapt, la Haţeg, toată problema este că edilul şef Nicolae Timiş a părăsit PNL şi s-a înscris în PSD, iar conducerea PNL din judeţ vrea acum să se răzbune pe acesta, schimbându-i viceprimarul.

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. lulu spune:

  Mai ziar de doi bani aservit lui timis! De ce nu spuneti realitatea,de ce dracu va mai prezentati la evenimente daca mintiti si
  scrieti numai ce considerati ca-l avantajaza pe Soarele Hategului !
  Nu mai este mult si isi va face si ststuie gen Mao ! Va mai invita dracula vreun eveniment ca spuneti numai minciuni sfruntate ! Nu degeaba timis detine 20% din ziar !

 2. martorul spune:

  Minciuni ,minciuni timisiste ! Procedura initiata a fost una legala,Dabelea fiind exclus din PNL ! Ce crede Timis ca isi va tine carpele in continuare ! Va legati de tot ce v-ar putea avantaja.Ce protocol cand presedintele pnl a hotarat excluderea oamenilor care sant impotriva politicii partidului.Nistor a comandat sondaje pe care le-a trucat sa iasa psd pe primul loc.Asa da parteneri de protocol !
  Sedinta a fost convocata legal dar timis a trimis secretarul in concediu medical si inlocuitorul a fost de negasit pentru a convoca
  sedinta !

 3. sandu spune:

  Nu va lasati condusi de banditul de Molot

 4. Hategana spune:

  Dabelea ti-au trecut vanataile de cand te-a batut nebunu’ de Timis in primarie? Ai dat cu alifie? Grija mare sa nu-l contrazici ca te curenteaza iar!!!

 5. culegator de macris spune:

  Nu va lasati mintiti de batausul diliu dr. ing. ec. Timis Nicolae

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 11.08.2011

Vasile Ţonea, consilier local PSD Deva Pentru că face mereu scandal în consiliul local, că nu se promovează proiecte în...

Bulina albă, 11.08.2011

Dr. Dan Mihail Sechi, managerul Spitalului din Orăştie Pentru că reuşeşte să coordoneze foarte bine o unitate de dimensiuni mici,...

Păgubit de un vecin

Un bărbat de 34 de ani, din Deva, s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, după ce a furat...

Închide