Sport

TENIS DE CÂMP. Azarenka nu joacă la Toronto

Belarusa Victoria Azarenka (foto), fostul lider al tenisului feminin pro­fesionist, a anunţat că autori­tă­ţile cana­diene i-au refuzat viza pen­tru a par­ticipa la tur­neul WTA 1.000 de Toronto (8-14 au­gust), Fede­ra­ţia ca­na­diană ex­pli­când ulterior că acest lu­cru se dato­rează „unei întârzieri”.
„Tennis Canada confirmă că Victoria Azarenka nu a putut ob­ţine viza la timp pentru a participa la tur­neu. Fe­deraţia a lu­crat activ la această cerere, cu Vika şi echipa sa mai multe săp­tă­mâni şi a făcut tot posibilul pentru a obţine, dar din pă­cate ter­menul de analizare a vizei a fost prea lung”, a pre­cizat forul canadian de spe­cia­litate. „Noi îi dorim ce este mai bun pentru sezonul american pe suprafaţă dură şi sperăm să o re­vedem în Canada anul viitor”, a adău­gat Tennis Canada.
Organizatorul tur­neului a asigurat că nu este o pro­blemă legată
de na­ţio­nalitate în privinţa Victoriei Azarenka. La fel ca alte com­pa­trioate ale sale şi jucătoare din Rusia, Azarenka nu şi-a putut a­păra şan­sele la Wimbledon la fi­nele lunii iunie, ca răspuns la invazia din Ucraina de către armata rusă. „Este o mare decepţie. Sunt tristă să ratez unul din turneele mele favorite”, a reacţionat Azarenka (20 WTA) pe Twitter, de trei ori semifinalistă la Openul Canadei.