Telenovela de la Teatrul din Petroşani continuă. Managerul Cosmin Rădescu a primit preaviz de concediere

Sorina Popa

Managerul Teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu (foto), a primit un preaviz de 15 zile, iar relaţia contractuală pe care o avea a înce­tat, informează reprezentanţii Consiliului Jude­ţean Hunedoara. Rădescu tocmai ce a revenit pe post, în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara. Iată care este motivul care i-a adus managerului din Petroşani ru­pe­rea relaţiilor de muncă cu instituţia judeţeană.

„Aţi merita un putrede catafalc”
„De ziua dumneavoastră, d-le ION DE­SI­DERIU SÎRBU, câinii din haita Consiliului Jude­ţean Hu­ne­doara au mai sfârtecat o ciosvârtă din trupul acesta firav, deja, al Teatrului din Pe­tro­şani. Aici, se pare, nici o lege nu mai este respectată. Până şi jungla are o lege. Acolo, hienele nu se ating de girafele înalte şi suple, crocodilii lasă păsările să le ciugulească dintre dinţi, iar rino­cerii se scaldă în mocirlă fără să deranjeze anti­lopele care beau apă liniştite. În Hunedoara le­gile nistoriene, avramiene sau bădiniene anu­lea­ză nobleţea, morala, ele­ganţa, ştaiful, rafina­men­tul sau chiar şansa zbo­rului spre valori au­tentice. Farisei cu mâna la piept când se into­nează imnul naţional, ca­bo­tini când vine vorba de unul de-al lor, ani­male de pradă care ucid de plăcere, primitivi care devorează alte seminţii doar pentru că s-au născut într-un timp greşit al evo­luţiei umane, dezrădăcinaţi fără suflet încon­ju­raţi de sclavi cumpăraţi din azilurile de suflete, imberbi care se scaldă în ură, urât şi negru, inimi schimonosite de barbaria existenţei la mar­ginea dezechilibrului total, eşuaţi care execută vieţi din cauza funcţiilor care le iau min­ţile, corpuri pu­have înşirate pe ziduri cerşind credinţa în altare, instigatori crescuţi cu laptele destinului pierdut, VOI TOŢI AŢI MERITA UN PUTRED CATAFALC, LA FEL DE ÎNFLORAT, DREPT BUN RĂMAS!”, a scris Cosmin Rădescu pe pagina sa de Facebook.

Prejudicii de imagine autorităţii cu care are contract
„În urma şedinţei ordinare a Consiliului Ju­de­ţean Hunedoara din data de 28 iunie 2021, Cosmin Rădescu a postat o fotografie cu pre­zidiul, prin care preşedintelui Laurenţiu Nistor, vicepreşedintelui Ion Bădin şi administratorului public, Costel Avram, le este dorită moartea într-un decor la fel de festiv ca şi cel existent în sală în momentul şedinţei. Este limpede că limitele decenţei şi ale bunului simţ au fost depăşite şi că această postare aduce grave prejudicii de imagine autorităţii cu care domnul Rădescu are încheiat un contract de ma­na­gement, situaţie în care s-a dispus încetarea ra­porturilor contractuale cu un preaviz de 15 zile”, a declarat Bogdan Hăulică, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara pen­tru MESAGERUL HUNEDOREAN.

A plecat Vasile
Reamintim că Rădescu a revenit la con­du­ce­rea instituţiei culturale, aşa au decis magistraţi ai Tribunalului Hunedoara. Este pentru a doua oară când Rădescu revine la şefia teatrului, tot după o decizie a instanţei.
Contractul de manager al lui Cosmin Rădes­cu expiră în luna mai anul viitor. De data asta, decizia judecătorilor nu a fost definitivă, dar este executorie, aşadar Cosmin Rădescu a re­venit în funcţie, iar Cosmin Vasile, pus manager interimar acolo a părăsit teatrul.
Cosmin Rădescu nu s-a prezentat la eva­luarea activităţii anuale, aşa cum prevede le­gea, moltiv pentru care a fost demis din funcţie. A atacat decizia, magistraţii de la Tribunalul Hu­nedoara i-au dat câştig de cauză, deşi sentinţa nu a fost definitivă, şi el s-a reîntors pe post. Pentru puţin timp, deoarece acum a primit un preaviz şi va pleca din funcţie. Probabil va ataca şi acest lucru. Aşadar, telenovela de la Teatrul din Petroşani continuă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.