Telefonul la volan l-a băgat în bucluc

Un bărbat aflat la volanul unui autoturism vorbea la tele­fon în timp ce întorcea cu tupeu într-o intersecţie. Un echi­paj de poliţie rutieră l-a observat iar după cercetări s-a dovedit că şoferul era şi băut.
„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Geoagiu au oprit pe strada Calea Romanilor, din Geoagiu, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani (care executa manevra de întoarcere în intersecţie şi în acelaşi timp vorbea la tele­fonul mobil). Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au adus la cunoştinţă bărbatului că va trebui să fie condus la o unitate sanitară în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, şi că, în conformitate cu prevederile legale, refuzul sau sustragerea de la această procedură constituie infracţiune”, a informat IPJ Hunedoara.
Bărbatul a refuzat să se supună procedurii prelevării pro­belor biologice necesare stabilirii alcoolemiei şi este cer­cetat penal pentru refuzul sau sustragerea de la prele­varea de mostre biologice. Totodată, pentru vorbit la telefon şi în­toar­cerea în intersecţie, individul a rămas fără permis şi
s-a ales şi cu amendă.
Un tânăr de 29 de ani conducea un ATV neînmatriculat pe DN66A. Pentru că mirosea a alcool, individul a fost tes­tat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,78 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au mai stabilit, în urma verifi­cării în bazele de date, că nu are nici permis de con­ducere. Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, con­du­cere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.