Telecabina a sărit de pe şine

03 Aplicatii SMURD telecabina Deva (18)

Adriana Năstase

Cinci turişti care au vrut să viziteze Dealul Cetăţii din Deva au ajuns la spital în stare gravă. Telecabina în care se aflau a sărit de pe şine şi s-a rostogolit printre copaci şi pietre. Salvamontişti, pompieri, echipaje SMURD şi ale Ambulanţei au intervenit, într-o luptă contracronometru, pentru salvarea victimelor. Din fericire, a fost doar un exerciţiu.

Funcţionează în condiţii de maximă securitate
Din cauza terenului accidentat, a fost nevoie de sprijinul echipelor Salvamont. Pentru scoaterea rănitului cel mai grav din pădure, s-a folosit tiroliana. Echipajele de medici şi paramedici au acordat primele îngrijiri răniţilor şi după ce i-au stabilizat, i-au trimis la unitatea de primire a urgenţelor, pentru investigaţii şi tratamente suplimentare.
Scenariul a fost unul complex şi a urmărit să pună accentul pe colaborarea dintre cei implicaţi în acţiunile de salvare.
Autorităţile dau asigurări că telecabina din Deva este în permanenţă supravegheată de specialişti şi că aceasta funcţionează în condiţii de maximă siguranţă.

5 comentarii la „Telecabina a sărit de pe şine

 • 22 octombrie 2009 la 9:04
  Permalink

  Cum sa mai vina lumea la telecabina daca voi puneti astfel de titluri? Am auzit oameni in Deva care spuneau ca intr-adevar a sarit de pe sine „ca a scris in ziar”. Unii citesc doar titlul… Se pare ca doriti sa deveniti tabloidul numarul 1 al judetului. Rusine!

 • 5 noiembrie 2009 la 14:03
  Permalink

  Nici macar nu sunteti in stare sa creati un titlu corect, telecabina nu a sarit de pe sine, ci s-a presupus ca s-a rupt cablul. Imi pare rau ca trebuie sa spun dar prefer sa nu mai citesc ziarul pe care il publicati. Daca nu stiam ce s-a petrecut acolo ma abureati cu niste informatii eronate, trantind in finalul frazei un simplu cuvant „exercitiu”.

 • 5 noiembrie 2009 la 17:16
  Permalink

  Pentru Una din Deva: Daca iti scriau de la inceput ca este vorba de un exercitiu mai citeai articolul, desteapto?

 • 6 noiembrie 2009 la 11:56
  Permalink

  adrian (Adriana nastase) deci mai bine induci lumea in eroare sa ti citteasca labele decat sa scrii adevarul.

 • 15 octombrie 2010 la 14:49
  Permalink

  Ce oameni! Ma inspaimanta titlurile astea. Ma pregateam sa vin de la Cluj sa urc pe cetate cu copilul de 3 ani si poftim anunt. Ce cretini! in loc sa faca loc turismului local din HD ei publica anunturi stupide

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.