Teiul a fost lăsat fără coroană

28 ianuarie 2015 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

04 teiul de la pediatrie eOana Mihnea

De ceva timp, un falnic tei aflat în curtea secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva a rămas doar o amintire.
Membrii Asociaţiei Civitas au sesizat faptul că modul în care s-a făcut toaletarea arborelui este unul nesănătos, ilegal şi inestetic. Deşi specia tei intră în categoria arborilor la care este interzisă tăierea în coroană, cu excepţia situaţiei când există crengi uscate care trebuie îndepărtate, acesta a fost distrus într-un mod grosolan.
„Pot să vă spun că faptele de acest tip sunt sancţionate contravenţional, cu amendă între 20.000 lei şi 70.000 lei. Legea  interzice tăierea a şase specii (tei, salcâm, castan, arţar, mesteacăn, stejar), care se află pe domeniul public sau în apropierea căilor de transport. Am primit şi noi sesizarea de la asociaţie, probabil dacă toată lumea ar ştii cât sunt de mari amenzile, nu ar mai face acest lucru“, a declarat Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara.
Şeful Serviciului de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva, Ştefan Cubinet, care s-a ocupat de „executarea teiului“, este de părere că totul s-a făcut în condiţii legale. „Am primit de mai mult timp o adresă din partea spitalului prin care ni se solicita să intervenim. Teiul respectiv reprezenta un pericol, după estimări, acesta avea în jur de 80 de ani, şi se putea rupe oricând, existând pericolul producerii unor accidente. Mai mult decât atât, putea afecta clădirea, deoarece era foarte aproape de pereţi. Acţiunea a fost una de întinerire, în maximum şase lui, coroana acestuia se va reface“, a precizat Ştefan Cubinet.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Eu spune:

    Teiul din poza avea 80 de ani? 🙂

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Traficant de droguri, absolvit de puşcărie la apel

Procesul lui Robert Andraş Sallai, din Cluj, în care a fost judecat pentru trafic de droguri, a ajuns la final....

Vili Rupa cere daune morale de un milion de euro statului român

Procesul intentat de Vili Rupa (foto), prin care cere statului român daune morale de un milion de euro, a avut...

Concursul „Citeşti şi câştigi“, la a doua ediţie

Ieri, la Deva Mall, Biblioteca Judeţeană Ovid Densuşianu a lansat cea de-a doua ediţie a concursului de cultură generală „Citeşti...

Închide