Politica si administratie

Taxa specială de salubrizare, mai mică decât cea precedentă

Natalia Bumbac

Toţi preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Deva au fost invitaţi ieri de autorităţile publice la o dezbatere pe tema instituirii taxei speciale de salubrizare. Mai exact, preşedinţii au fost informaţi că taxa nu va mai fi plătită către operator, ci către Serviciul de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Deva de către beneficiari.
Explicaţiile erau necesare în contextul în care existau mai multe nelămuriri pe tema taxei speciale, iar Primăria Deva are nevoie de o colaborare bună cu asociaţiile de proprietari pentru a o putea institui.
Potrivit primarului municipiului Deva, Ovidiu Moş, preşedinţii au fost rugaţi să transmită numărul locatarilor pe care îi au înregistraţi în asociaţiile pe care le conduc. Totodată, li s-a cerut să informeze periodic despre modificarea acestui număr, pentru ca autorităţile devene să aibă în baza de date numărul exact al persoanelor care beneficiază de serviciile de salubrizare. Şi, în consecinţă, să poată să le solicite achitarea lor, deoarece taxa este prevăzută pe fiecare persoană în parte. Edilul a mai arătat că taxa pe serviciul de salubrizare va putea fi plătită anual, o dată la trei luni sau în fiecare lună, în funcţie de opţiunea fiecărui cetăţean. Primarul Moş a mai precizat că modificarea modului de plată a serviciului a dus la o scădere a taxei pe persoană, de la circa opt lei, cât era înainte, la 6,9 lei.
Prezent la dezbatere, Petru Miclăuş, vicepreşedintele Uniunii Asociaţiilor de proprietari şi locatari din Deva, a arătat că întâlnirea a fost foarte utilă şi i-a edificat pe cei care nu au reuşit să desluşească modul în care va fi implementată taxa specială de salubrizare în municipiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura