Tatăl abuzator nu poate fi eliberat

Bărbatul din Burjuc, care a fost găsit vi­novat de agresiune sexuală şi condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare va ră­mâne în continuare în Penitenciarul Deva. Cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă de magistraţi.
Dorin Beluş a fost condamnat în anul 2018 la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru că şi-a abuzat sexual fiica minoră. Individul a făcut o cerere pentru liberarea con­di­ţio­nată însă n-a avut succes. Judecătorul a con­siderat că timpul executat până în prezent este insuficient pentru a putea fi eliberat, raportat la natura şi gravitatea infracţiunii. Magistraţii au stabilit următorul termen pentru reînnoirea cererii la finele aces­tui an. Bărbatul de 46 de ani îşi exe­cută pedeapsa în Penitenciarul Deva, iar minora abuzată a trăit un adevărat calvar.
Totul a ieşit la iveală după ce i s-a plâns surorii ei mai mari. Copila i-a spus că tatăl ei are un comportament ciudat, că noap­tea, când doarme, o atinge cu mâinile în zonele intime şi se freacă cu penisul de zona sa intimă. De asemenea, i-a povestit că tatăl a chemat-o la baie, a dezbrăcat-o, a poziţionat-o cu spatele la el şi s-a frecat cu organul genital de zona sa intimă, si­mulând un act sexual.
„Încă din cursul anului 2017, persoana vătă­mată a încercat să-i atragă atenţia asu­pra comportamentului neadecvat al tatălui lor, povestindu-i surorii ei că tatăl lor obiş­nuia să o atingă în zonele intime, noaptea când dormea, însă martora nu a anunţat-o atunci pe mama lor despre cele întâm­plate”, se arată în rechizitoriu. Tot în actul de acuzare se mai arată şi că sora mai mare a declarat că pe vremea când avea aproximativ 10 ani şi dormea în aceeaşi camera cu tatăl ei, acesta o atingea în zo­nele intime cu mâinile, dar şi cu organul genital, însă nu a spus niciunei persoane de frică. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare