Târât prin tribunale pentru că vrea să aducă investitori în zonă, Primarul din Certeju de Sus, declarat nevinovat de procurori şi judecători

19 iunie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Primarul Petru Cîmpian (foto), din Certeju de Sus, susţine că de ani de zile este târât prin tribunale în tot felul de procese, civile şi penale. Edilul este acuzat ba că a dat terenurile din comună unor investitori, ba că a luat mită, ba că nu e curăţenie în comună. Se dovedeşte, aşadar, că uneori ai multă bătaie de cap atunci când un investitor serios vrea să aducă bani în zonă.

Au clasat dosarul
Cel mai nou dosar în care este implicat primarul Petru Cîmpian este cel cu numărul 2156/221/2019 şi care s-a terminat foarte repede. ”Pe numele meu a fost făcută o nouă plângere la DNA Alba. Am fost acuzat de dare şi luare de mită, fals şi uz de fals şi abuz în serviciu. Totul are legătură cu cea mai mare investiţie care ar putea să se facă la noi în comună. Plângerea a fost făcută de către cei de la Asociaţia pentru protecţia Omului şi a Mediului Certeju de Sus. Am fost audiat, iar cei de la DNA au clasat partea cu darea şi luarea de mită, ce ţinea de această instituţie”, a declarat Petru Cîmpian, primarul comunei Certeju de Sus. Pentru celelalte două acuzaţii, s-au ocupat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. Aceştia au stabilit că faptele nu există. Magistraţii de la Judecătoria Deva au menţinut şi ei soluţia procurorilor, iar în 12 iunie 2019 au dat sentinţa finală.

Respinge ca inadmisibilă plângerea
”În temeiul art.341 alin.6 lit.a) C.p.p., respinge ca inadmisibilă plângerea formulată de petenta Asociaţia pentru Protecţia Omului şi Mediului împotriva soluţiei de clasare dispusă prin ordonanţa emisă la data de 06.12.2018 în dosarul nr.494/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva şi menţinută prin ordonanţa prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva din data de 04.02.2019 şi, pe cale de consecinţă, menţine soluţia atacată. În temeiul art.275 alin.2 C.p.p., obligă pe petentă la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 12.06.2019”, se arată în soluţia Judecătoriei Deva, dată în dosarul primarului din Certeju de Sus.
Ce spune primarul din Certeju de Sus? ”Cei de la Asociaţia pentru Protecţia Omului şi Mediului distrug drumurile din comuna noastră. Iar preşedintele acestei asociaţii mă dă tot timpul în judecată pentru diverse motive. Din nou, s-a demonstrat că am respectat legea şi nu am greşit cu nimic”, a declarat Petru Cîmpian pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Varmaga spune:

    Petre cimpean este cel mai mincinos primar din Ro. Drumurile sint praf, el nu accesează fonduri europene și nu face nimic.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 20.06.2019

Costin Munteanu, pensionar din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce l-a ameninţat într-o scrisoare...

Bulina albă, 20.06.2019

Toma Coconea, sportiv din Petroşani Pentru că prin participarea sa din aceste zile de la Red Bull X Alps promovează...

Gura lumii, 20.06.2019

Doi indivizi obişnuiţi cu turnatul pe timpul regimului de tristă amintire au pus de un puci la o organizaţie politică...

Închide