EvenimentFlash

Tãrãboi, la Haţeg, pe acoperişul blocului

03 bloc Hateg scandal

Dan Terteci

Ieri, trei bărbaţi s-au urcat pe acoperişul unui fost cămin de nefamilişti din oraşul Haţeg şi au ameninţat că se aruncă de pe clădirea de patru etaje. Cei trei au ales să procedeze aşa, deoarece proprietarul clădirii, o societate privată, i-a somat să părăsească imobilul unde se aciuaseră ilegal.

Ei fac mizerie, proprietarul plăteşte amenzile
Proprietarul a solicitat evacuarea imobilului, care se află într-o stare jalnică, deoarece vrea să investească în clădire şi să facă acolo un hotel. În plus, din cauza mizeriei făcute de locatarii care stăteau în respectivul bloc, firma proprietară a primit numeroase amenzi de la autorităţile sanitare şi de la primărie. Văzând că oamenii nu vor să părăsească imobilul cu vorba bună, proprietarul a venit ieri, însoţit de oamenii legii, să-i evacueze. Trei dintre cei care urmau să fie evacuaţi s-au urcat pe terasa blocului şi au început să ameninţe că se aruncă în gol. Ba, mai mult, ca tărăboiul să fie mai mare, deoarece apucaseră să vină la faţa locului reprezentanţii presei, „protestatarii” au cerut să se prezinte primarul localităţii, să le dea locuinţe.
„Au venit azi dimineaţă să ne evacueze. Nu avem apă, nu avem curent, dar măcar avem patru pereţi şi nu îngheţăm iarna de frig. Au venit să ne scoată şi de aici. Avem copii, nu avem unde să mergem cu ei. O să ne aruncăm noi de pe bloc şi dacă e cazul, o să aruncăm şi copiii, oricum nu avem nici un viitor“, a declarat unul dintre protestatari. El le-a spus poliţiştilor prezenţi la faţa locului, că se va arunca de pe clădire dacă nu va veni primarul.

După ce a plecat presa, au uitat de protest
În zonă au ajuns jandarmi, poliţişti şi un echipaj de la Ambulanţă. Oamenii legii au început să-i convingă pe bărbaţi să coboare de pe clădire. După o jumătate de oră de stat pe bloc şi după negocieri cu poliţiştii, protestatarii au decis să se lase păgubaşi şi au coborât de pe clădire. Dar, au spus că vor pleca din imobilul jumătate distrus, doar dacă vor primi locuinţe în schimb. Însă, imediat după finalizarea circului, cei trei s-au oprit la o cârciumă, să-şi ungă gâtlejul, care li s-a uscat, probabil, de atâta ţipat.
Poziţia primarului este clară
Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN următoarele, referitor la acest incident: „În  primul rând, eu n-am fost anunţat de această chestiune. Şi chiar dacă eram anunţat, nu puteam interveni, imobilul fiind proprietate privată, iar proprietarul face ce crede de cuviinţă acolo. Ştiu că firma care deţine blocul a luat numeroase amenzi de la autorităţile sanitare pentru mizeria făcută de cei câţiva locatari în interiorul clădirii şi în jurul ei. Mai mult, vecinii au depus dese reclamaţii la Poliţie şi Primărie, deoarece printre persoanele care s-au cazat acolo se află şi oameni certaţi cu legea, care le făceau probleme vecinilor. Numai în primăvară, la rugămintea proprietarului clădirii şi fiindcă zona devenise un focar de infecţie, am trimis oameni de la primărie, cu utilaje şi am curăţat locul. Am strâns atunci tone de gunoaie din jurul clădirii şi din interiorul acesteia. Acum, este aproape la fel. Chiar dacă aş avea să le dau locuinţe – dar nu am de unde, deoarece în 20 de ani nu s-a construit nici o locuinţă socială în oraş – nu ştiu dacă aleşii locali ar aproba să dăm locuinţele pe mâna unor asemenea persoane”, a încheiat primarul Haţegului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.