Tânărul care a jefuit benzinăria din Lupeni, trimis în judecată

03 ciocanJaful a avut loc la mijlocul anului trecut, iar procurorii au finalizat actele de urmărire penală şi l-au trimis în judecată pe individul de 25 de ani.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Petroşani în a doua jumătate a lunii decembrie 2015, iar Cristian Neluţu Borza este acuzat de furt calificat, prejudiciul nefiind recuperat. Tânărul era angajat la benzinăria Baril din Lupeni de câţiva ani şi, la mijlocul lunii iunie 2015, a dispărut cu încasările staţiei.
Anchetatorii au stabilit că Borza, profitând de faptul că o colegă cu care lucra pe tură s-a dus până în magazia unităţii, a închis uşa de la magazie şi a blocat-o în interior. După care, din seiful aflat în birou, a sustras o sumă de bani şi apoi s-a făcut nevăzut. Colega lui a fost cea care a anunţat autorităţile, femeia crezând că totul este o glumă. Abia când a văzut că nu-i răspunde nimeni, a spart geamul magaziei şi a reuşit să iasă afară. Când a ajuns în birou, şi-a dat seama că seiful cu bani a fost deschis şi lipseau din interior 73.000 lei, încasările din ultimele zile.
Pentru că a dispărut, pe numele lui Cristian Neluţu Borza a fost deschis un dosar penal pentru furt şi a fost dat în consemn la frontieră, astfel încât să nu părăsească ţara, iar paguba să poată fi recuperată. Tânărul riscă ani grei de puşcărie dacă la finalul procesului va fi găsit vinovat, mai ales că după comiterea faptei a încercat să se sustragă urmăririi penale. De altfel, individul a fost cercetat în acest dosar penal în lipsă, ca mai apoi să se prezinte în faţa instanţei. Practic, potrivit procurorului Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, urmărirea penală s-a făcut în lipsă, dar Cristian Neluţu Borza a realizat gravitatea faptelor sale şi şi-a făcut apariţia când dosarul său a ajuns la judecătorul de cameră preliminară. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.