Tânăr salvat de patru pompieri şi un paramedic

8 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

03-accident-3Maximilian Gânju

Un şofer încarcerat în propria maşină a fost stabilizat de patru pompieri şi un paramedic, toţi  aflaţi în timpul liber, până când echipele de descarcerare şi prim ajutor au ajuns la locul accidentului.

03-salvat-3Accidentul rutier extrem de grav a avut loc ieri dimineaţă, pe DN 66A, la intrare în municipiul Vulcan. Tânărul de 18 ani, din Vulcan, aflat la volanul unui autoturism, a intrat cu viteză foarte mare într-o curbă periculoasă, a derapat şi s-a izbit de un cap de pod. În urma impactului a rămas încarcerat în maşină şi a suferit mai multe răni, însă a avut noroc cu patru pompieri şi un paramedic, martori la accident.
Cei patru militari, căpitanul Cristian Baleia şi plutonierii Nicolae Paliţă, Laurenţiu Istrate şi Artur Scheneider, alături de paramedicul Valentin Anicăi, se îndreptau spre Detaşamentul de Pompieri Petroşani, pentru a intra în tură. Au oprit imediat şi i-au acordat primul ajutor şoferului iar apoi au cerut sprijinul colegilor lor. La sosirea echipajelor, victima era stabilizată şi pregătită de transportul către UPU Petroşani. Intervenţia salvatorilor a fost extrem de importantă, dat fiind faptul că victima a suferit răni grave, mai ales la nivelul membrelor inferioare.
”Colegii mei veneau spre Detaşamentul Petroşani pentru a-şi începe activitatea. Au văzut că o persoană a fost victima unui accident rutier şi au oprit imediat pentru a-i acorda primul ajutor. Au învelit rănitul, mai ales că din cauza temperaturilor extrem de scăzute putea intra în şoc hipotermic, şi l-au stabilizat până când a fost descarcerat şi dus către UPU Petroşani”, a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, Adrian Avram.
Reprezentanţii ISU Hunedoara spun că gestul celor patru militari este unul normal. ”Este important să ne oprim, să ne pese şi să ne ajutăm unii pe alţii. (…) Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean, a reacţionat imediat la aflarea veştii şi a decis ca pentru gestul lor nobil de solidaritate şi responsabilitate, pompierii să fie recompensaţi”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mesaj adresat tuturor hunedorenilor. Opriţi asaltul asupra României!

Stimaţi hunedoreni, Suntem la finalul unei campanii electorale complicate. Fiecare partid, fiecare politician a încercat să vă atragă atenţia, să...

România şi-a luat revanşa în faţa Cehiei

Echipa naţională de futsal a României a învins reprezentativa similară a Cehiei, scor 7-0, în a doua partidă amicală jucată...

Cupa Crăciunului continuă şi în acest weekend

Tradiţionala întrecere organizată de clubul CFR Simeria îşi va desfăşura o nouă etapă în sala de sport a Colegiului Tehnic...

Închide