Tâlharul care a luat viaţa unui nevinovat, arestat în cele din urmă

1 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Chiar dacă este recidivist, majoritatea infrac­ţiunilor comise încă de când era ado­lescent fiind cu violenţă, tânărul a fost plasat iniţial sub control judiciar. Dar victima ultimei sale tâlhării a decedat pe patul de spital, iar tâlharul a ajuns după gratii.
Tribunalul Hunedoara a ţinut cont de noile circumstanţe şi a dispus arestarea preven­tivă a lui Argyo Wilmuş, un recidivist de 22 de ani din municipiul Vulcan. Judecătoria Petro­şani decisese să-l plaseze sub control judiciar pe durata cercetărilor, însă procurorii au contestat decizia. ”Admite propunerea for­mulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi, în baza art. 202 şi art.223 al.2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului (…) cercetat pentru infracţiunea de tâlhărie calificată”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.
Tânărul a provocat moartea unui bărbat de 67 de ani din Vulcan. Argyo Wilmus l-a văzut pe om că e băut şi a decis să-i fure portofelul. Victima a încercat să îl oprească pe suspect, însă acesta s-a smucit pentru a-şi asigura scăparea, context în care bărbatul a căzut şi s-a lovit puternic la cap. A intrat în comă profundă la scurt timp şi a murit la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Wilmus este autorul mai multor infracţiuni cu violenţă şi a fost închis într-un centru pentru minori pentru tâlhărie cali­ficată. Ieşit din detenţie, individul n-a re­zistat prea mult fără să comită noi infracţiuni. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trei suspecţi prinşi în urma unei razii a poliţiştilor

Trei persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni au fost ridicaţi de poliţişti în urma unei razii făcute în Lupeni. Unul...

Lemn tăiat ilegal, confiscat de jandarmii montani

Şi camionul folosit la infracţiune a fost confiscat de militari. Este vorba de o can­titate de peste 23 de metri...

Ce prevede Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru judeţul Hunedoara

Sorina Popa Deputatul PNL Lucian Heiuş şi can­di­datul liberal pentru funcţia de senator, Vasilică Potecă, au susţinut, sâmbără, o conferinţă...

Închide