Tâlharul care a luat viaţa unui nevinovat, arestat în cele din urmă

Chiar dacă este recidivist, majoritatea infrac­ţiunilor comise încă de când era ado­lescent fiind cu violenţă, tânărul a fost plasat iniţial sub control judiciar. Dar victima ultimei sale tâlhării a decedat pe patul de spital, iar tâlharul a ajuns după gratii.
Tribunalul Hunedoara a ţinut cont de noile circumstanţe şi a dispus arestarea preven­tivă a lui Argyo Wilmuş, un recidivist de 22 de ani din municipiul Vulcan. Judecătoria Petro­şani decisese să-l plaseze sub control judiciar pe durata cercetărilor, însă procurorii au contestat decizia. ”Admite propunerea for­mulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi, în baza art. 202 şi art.223 al.2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului (…) cercetat pentru infracţiunea de tâlhărie calificată”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.
Tânărul a provocat moartea unui bărbat de 67 de ani din Vulcan. Argyo Wilmus l-a văzut pe om că e băut şi a decis să-i fure portofelul. Victima a încercat să îl oprească pe suspect, însă acesta s-a smucit pentru a-şi asigura scăparea, context în care bărbatul a căzut şi s-a lovit puternic la cap. A intrat în comă profundă la scurt timp şi a murit la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Wilmus este autorul mai multor infracţiuni cu violenţă şi a fost închis într-un centru pentru minori pentru tâlhărie cali­ficată. Ieşit din detenţie, individul n-a re­zistat prea mult fără să comită noi infracţiuni. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare