Actualitate

Taberele şcolare, pregătite să primească elevii

Carmen Cosman

Taberele şcolare din judeţ sunt ocupate în proporţie de peste 60 la sută, iar de astăzi, vine deja prima serie de elevi.

Taberele şcolare de la Costeşti şi Căprioara sunt foarte căutate de elevii din întreaga ţară, care vor să-şi petreacă aici o parte din vacanţa de vară. Pentru ei, reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Hunedoara, care administrează taberele, s-au pregătit din timp, aşa că totul a fost pus la punct până acum.
„La ora actuală, taberele sunt pregătite să primească elevii şi profesorii. Ne preocupăm de mai multe luni de acest aspect, a fost făcută igienizarea şi curăţenia acestora. Anul acesta, o să avem elevi din Tulcea, Braşov, Dolj, Olt, Vaslui şi Timiş”, a declarat Marieta Ilcu, directorul DJTS Hunedoara. Pentru şase nopţi de cazare, cu mic dejun, prânz şi cină, elevii vor plăti între 60 şi 62 de lei, în funcţie de locul unde sunt cazaţi. La Căprioara, sunt 32 de locuri în căsuţe şi alte 55 în pavilionul central. La Costeşti, sunt 44 de locuri în căsuţe şi alte 22 în pavilion. Şi, pentru elevii merituoşi, se pregăteşte şi o tabără naţională tematică, ce va avea loc la Costeşti, în perioada 29 august – 4 septembrie. Marieta Ilcu a precizat că pentru a putea participa la această tabără, care va avea ca tematică civilizaţia dacică şi romană, copiii trebuie să depună un formular de înscriere şi un eseu, urmând ca o comisie să selecteze  participanţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura