EvenimentFlash

Sute de vitezomani, prinşi într-o singură zi

Livia Botici

Amenzi de aproape 800 de milioane de lei vechi, 12 permise de conducere suspendate şi 576 de sancţiuni, dintre care 374 pentru depăşirea limitei de viteză.

Acesta este rezultatul muncii a 70 de poliţişti de la Serviciul de Poliţie Rutieră Hunedoara, care, sâmbătă, pe parcursul a 10 ore, au monitorizat traficul în judeţ, ajutaţi fiind de cele 12 radare performante. „Împreună cu Serviciul de Ordine Publică, am desfăşurat această acţiune, denumită «Alege Viaţa», care are drept obiectiv impunerea respectării normelor rutiere, dar în primul rând, micşorarea numărului de accidente cu victime”, declară comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara. În topul vitezomanilor prinşi de poliţişti se află trei hunedoreni, care au depăşit cu zeci de kilometri limita legală în localitate. Pe primele două locuri s-au „clasat“ doi bărbaţi din municipiul Hunedoara, care rulau prin localitatea Peştişu Mare cu aproape 130 de kilometri la oră. Locul trei, în topul vitezomanilor, a fost luat de un tânăr din Deva, care îşi conducea bolidul prin municipiul Hunedoara, având o viteză de 120 de kilometri la oră. Toţi trei sunt de acum pietoni şi s-au ales cu amenzi de 1.200 de lei.

„Prefer să ne înjure”

Potrivit şefului Serviciului Rutier din judeţul Hunedoara, scopul acestor acţiuni nu îl constituie aplicarea de amenzi, ci reducerea numărului de accidente. „Poate că ştiţi situaţia de la Sibiu, unde au existat plângeri că rutieriştii dau sancţiuni doar pentru a realiza numărul de amenzi impus de şefi. Aşa ceva nu există în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. Credeţi-mă, nu am nimic împotriva celor care au aparate care detectează radarul, nu mă deranjează că şoferii se bliţează cu farurile sau că vorbesc prin staţii şi-şi transmit locul în care noi ne aflăm cu aparatele de radar, pentru că atâta timp cât acest lucru duce la micşorarea vitezei, eu sunt foarte mulţumit. Prefer ca şoferii să ne înjure, decât să fim chemaţi pentru că unul dintre ei şi-a pierdut viaţa într-un accident, din cauza vitezei”, a adăugat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara.

2 comentarii la „Sute de vitezomani, prinşi într-o singură zi

  • Daca cei ca tine ar merge regulamentar nu ar muri atatia oameni. Rusine tie bai razvi ca nu gandesti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura