Sute de pensionari au poprire pe pensie

Maximilian Gânju

Pentru că n-au mai putut să-şi achite ratele unor împrumuturi, vârstnicii s-au trezit că li se reţine datoria din pensie.

Circa 300 de pensionari din Valea Jiului, care au luat împrumuturi, sunt în această situaţie şi lună de lună, li se reţine o parte din pensie. Oamenii au luat împrumuturi de la casele de ajutor reciproc de pe lângă asociaţiile de pensionari, pentru a-şi putea face pregătirile de iarnă. Bătrânii îşi duc traiul de pe o zi pe alta cu pensii mici, iar singura lor posibilitate de a avea căldură în case ori ceva pe masa de sărbători a fost să se angajeze la un credit. Chiar dacă au luat doar 200 de lei împrumut, bătrânii au ajuns în situaţia de a nu-şi mai putea plăti ratele. Mulţi au apelat la ajutorul Asociaţiei Pensionarilor din Petroşani, care în acest moment, are peste 5.000 de membri cotizanţi. „Avem peste 300 de persoane aflate în această situaţie. Mulţi s-au împrumutat pentru nevoile zilnice, pentru aprovizionarea cu lemne pentru iarnă ori masa de sărbători”, spune Gheorghe Pavel, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din Petroşani. Asociaţia s-a văzut obligată să recurgă la  recuperarea restanţelor de la persoanele care au luat împrumuturi şi nu s-au achitat la timp de ele, iar singura soluţie este să li se reţină din pensie lună de lună, până la stingerea creditului.

One thought on “Sute de pensionari au poprire pe pensie

  • 6 decembrie 2012 la 4:36
    Legătură permanentă

    Pensia este un drept constitutional ,nu are voie sa retina bani din pensie nimeni fara ordin judecatoresc ,este un furt din buzunarul cetateanului daca se retine fara sa fie judecat si clarificat cat se poate retine dupa calculul de mancare si taxele de intretinere .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.