ComunitateFlash

Sute de mii de absenţe, doar în luna noiembrie

Cristina Ghenea

În ciuda măsurilor luate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara pentru combaterea absenteismului, elevii continuă să lipsească în masă de la orele de curs. Doar în luna noiembrie, în cataloagele şcolilor hunedorene au fost notate peste 400.000 de absenţe.

Chiar dacă porţile unităţilor de învăţământ se închid până la finalul cursurilor, elevii hunedoreni tot chiulesc pe rupte. Monitorizarea virtuală a absenţelor arată că în judeţul Hunedoara, între 1 şi 30 noiembrie, s-au înregistrat nu mai puţin de 407.402 absenţe. Acestea au fost făcute de cei aproximativ 68.000 de elevi din clasele I – XII din judeţ.
„Majoritatea celor care nu trec pe la ore sunt elevii de liceu. Din numărul total al absenţelor înregistrate în luna noiembrie, 280.203 au fost motivate până în prezent“, a declarat Alexandru Lăutaru, şeful IŞJ Hunedoara. Acesta a adăugat că absenţele vor fi monitorizate şi în perioada următoare, iar porţile şcolilor vor fi tot închise, ca şi până acum. De asemenea, chiulangiii vor fi căutaţi prin barurile şi restaurantele din zona şcolilor, de echipe mixte, formate din jandarmi şi poliţişti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura