Actualitate

Sute de elevi cu păduchi în şcolile hunedorene

După încheierea fiecăriei vacanţe din cursul unui an şcolar, în unităţile de învăţământ se face triajul epidemiologic în rândul elevilor şi al preşcolarilor. O parte dintre aceştia s-au întors la cursuri după vacanţa de iarnă cu diferite afecţiuni.

Potrivit medicului Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, din totalul celor 60.000 de elevi înscrişi în învăţământ în acest an, medicii şcolari au examinat peste 40.000. Doctorii au constatat 427 de afecţiuni, însă nu din rândul unor boli grave. Totuşi, 217 copii au fost găsiţi cu păduchi, dintre care 87 în Valea Jiului, 58 în Deva, 38 la Hunedoara, 24 în Orăştie şi Geoagiu şi 10 la Călan. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul elevilor cu pediculoză a crescut de la 197. Pe lângă asta, au mai fost descoperite şase cazuri de varicelă, 198 de şcolari cu infecţii acute ale faringelui, doi cu boală diareică acută, doi cu oreion şi doi cu micoze. (O.Mihnea)

One thought on “Sute de elevi cu păduchi în şcolile hunedorene

  • In Deva sunt asa de mutli copii cu paduchi din cauza ca se tot ia apa in baza
    Proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Hunedoara”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial Mediu.
    🙂 🙂 🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura