Actualitate

Sute de angajați în spitale pe perioada pandemiei. Ce se întâmplă cu ei după anularea stării de alertă

Sorina Popa

Sute de angajați au fost aduși în spitalele din județ, în Direcția de Sănătate Publică, pe peri­oada pandemiei de Covid, pentru a ajuta sis­temul să facă față provocărilor.

Ce zice ministrul Sănătății
MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat câte per­soane au fost angajate pe perioadă determinată în acești doi ani la spitalele din Deva și Hunedoara și la DSP.
Astfel, la Spitalul Județean de Urgență Deva au venit oameni noi pe 80 de posturi, care oricum erau libere. Managerul unității, dr.Emil Stoica, susține că de la începutul pandemiei, mulți me­dici, asistente s-au pensionat. Am angajat pe peri­oada stării de alertă 27 de asistente, 30 de infirmiere și brancardieri, restul până la 80 fiind personal TESA și muncitori. Vom organiza con­cursuri pentru toate aceste posturi”, a declarat dr. Emil Stoica, managerul spitalului devean. Spitalul Județean de Urgență are 1.300 de salariați.
La Spitalul din municipiul Hunedoara de la în­ceputul pandemiei de Covid au fost făcute apro­xi­ma­tiv 80 de angajări noi. „Ministrul Să­nă­tății a afir­mat că, toți cei care au avut curajul să vină să lucreze în spitale în această perioadă dificilă, merită să rămână pe posturi. Sunt de acord cu acest lucru. Oricum, după încetarea stării de alertă, avem la dispoziție 30 de zile să ne organizăm. Pen­tru că personalul angajat pe pe­rioadă determinată în pandemie rămâne pe poziții încă o lună de la încetarea stării de alertă”, a declarat managerul spitalului din municipiul Hunedoara, Radu Budae.
Spitalul din Hunedoara are 1.100 salariați.
La DSP Hunedoara, directorul executiv Sebastian Mezei susține că au fost angajați asistente medicale, statisticieni și un șofer, în total, 24 de persoane.
În curând starea de alertă va fi anulată, iar viața noastră revine la normal. Autoritățile trebuie să găsească soluția cu personalul angajat în perioada pandemiei, Parlamentul fiind probabil cel care va decide în acest caz.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura