ActualitateFlash

Sute de absolvenţi, în căutarea unui loc de muncă

02 ajofm Bursa locurilor de munca (17)

Nicolle Ebner

Şi anul acesta, absolvenţii de liceu şi cei ai şcolilor de arte şi meserii (profesionale) contribuie substanţial la creşterea ratei şomajului din judeţul Hunedoara. Până acum, 600 de absolvenţi şi-au depus dosarele la AJOFM Hunedoara, pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, iar numărul solicitanţilor este în creştere. 

Au studiat, ca să stea acasă…
Aproape 600 de absolvenţi din judeţul Hunedoara, promoţia 2009, s-au înscris deja în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), în speranţa că, dacă nu vor reuşi să se angajeze, vor primi măcar indemnizaţia de şomaj acordată de statul român. „Ne aşteptăm ca numărul solicitanţilor să crească, deoarece, nu pentru toţi absolvenţii de liceu sau şcoli profesionale a expirat termenul legal de 60 de zile în care îşi pot depune dosarul de şomaj. În plus, ne aşteptăm să vină valul absolvenţilor de facultăţi, care şi-au dat licenţele sau masteratele. Unele facultăţi au programate astfel de examene în această lună şi în septembrie, ceea ce înseamnă că numărul tinerilor în căutarea unui loc de muncă va creşte”, afirmă Mihaela Boian, şef serviciu programe de ocupare şi formare profesională în cadrul AJOFM Hunedoara.

…cu 300 de lei pe lună
Conform modificărilor aduse, în luna martie a acestui an, metodologiei de acordare a indemnizaţiei de şomaj, perioada de plată s-a mărit de la şase la nouă luni, iar cuantumul indemnizaţiei este de 300 lei/lună. Anul trecut, peste 700 de absolvenţi de liceu, şcoli de arte şi meserii şi licenţiaţi ai unor facultăţi s-au înscris în baza de date a AJOFM Hunedoara. La finele lunii iulie, în judeţul Hunedoara, rata şomajului a atins pragul de 9,2 la sută, printre cele mai mari din ţară. Numărul locurilor de muncă vacante afişate pe site-ul AJOFM Hunedoara este de 506, iar pentru absolvenţi, doar unul, de lucrător comercial.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura