ActualitateFlash

Suspiciune de incest şi pedofilie, în incinta Schitului Sf. Nicolae

Carmen Cosman

Tatăl a două fetiţe, în vârstă de trei, respectiv patru ani, este suspectat că şi-a abuzat sexual copilele. Înfiorător este faptul că familia a primit găzduire la Schitul Sfântul Nicolae din Vulcan şi acolo s-ar fi produs grozăvia.

Primul s-a sesizat stareţul 
De câteva luni, familia Bocşa locuieşte într-o anexă a Schitului Sf. Nicolae din Vulcan, după ce a fost evacuată din adăpostul social unde locuia. Şi chiar stareţul de la schit a fost cel care a alertat autorităţile în privinţa posibilului caz de pedofilie, după ce fetele i s-ar fi plâns. „După Crăciun, fetiţele Alexandra şi Larisa s-au plâns. Prima dată s-a plâns Alexandra că o doare burtica şi…acolo jos. Mi-au spus mie, iar eu le-a zis atunci părinţilor, atât lui, cât şi ei, să nu mai doarmă tatăl lor cu fetele în pat şi să nu le mai spele el, ci să o facă mama.  Apoi, după câteva zile, iar mi s-au plâns fetele, iar când pe una am dus-o la spital, avea o infecţie, s-a descoperit o inflamaţie acolo, care se vedea şi cu ochiul liber”, a declarat Stareţul Schitului Sf. Nicolae, părintele Vasile.

Cazul, preluat de Poliţie 
Prima care a aflat despre ceea ce se întâmplă a fost Angela Stoica, viceprimarul municipiului Vulcan căreia stareţul schitului i-a povestit ce spun micuţele. “Am fost sesizată de preotul Vasile de la schit, vizavi de o situaţie pe care o întâlneşte la mănăstire. Cazul l-am supus analizei Serviciului de Asistenţă Socială Vulcan şi, la rândul nostru, am luat legătura cu cei de la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului”, a precizat  viceprimarul Angela Stoica. Cazul a  fost preluat de Poliţia municipiului Vulcan, dar medicii legişti nu au confirmat existenţa unui posibil viol. „Am fost sesizaţi de către Primăria Vulcan cu privire la faptul că în cadrul unei familii de pe raza municipiului, ar fi avut loc o infracţiune. Că tatăl a două minore ar fi abuzat sexual de acestea. Urmează să stabilim cu exactitate dacă acest lucru se confirmă”, a declarat Dan Peagu, agent şef în cadrul Poliţiei Vulcan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura