ActualitateFlash

Suspecţi de varianta Delta-Covid la Hunedoara

Sorina Popa

Veste proastă pentru hunedoreni! La Spitalul din municipiul Hunedoara sunt trei persoane, sus­pecte de Covid varianta Delta, cu care ne sperie autorităţile de ceva timp încoace.

A lucrat la Braşov
Managerul unităţii sanitare, Radu Budae, a de­clarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că este vorba de un bărbat de 34 de ani, care a lucrat în construcţii la Braşov. Hunedoreanul s-a prezentat în urmă cu câteva zile la spital, a fost declarat po­zitiv la noul virus şi internat la Secţia Infecţioase. Ulterior, şi soţia şi mama acestuia au fost inter­nate. Toţi trei sunt suspecţi că ar fi contractat va­rian­ta Delta a virusului.
“Am recoltat probele necesare şi le-am trimis la Institutul Cantacuzino. Rezultatele le vom avea în câteva zile. Bărbatul are o formă mai gravă a bolii, îi sunt afectaţi ambii plămâni”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal Hunedoara.
Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, a afirmat că a fost făcută ancheta epidemiologică în acest caz. “Alţi membri ai acestei familii sunt în carantină la domiciliu. Până acum nu am mai avut cazuri de variant Delta a coronavirusului. Deo­camdată, cei trei internaţi sunt doar suspecţi de această varinată”, a declarat Sebastian Mezei, şeful DSP Hunedoara.

Indienii, cauza îmbolnăvirilor
În luna aprilie a acestui an, o variantă a tulpinii indiene de Covid-19, alta decât cea care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din judeţul Braşov. Atunci, cinci persoane sosite din India au fost depistate pozitiv. Este vorba de muncitori care lucrează în construcţii, în Colonia Bod.”Este vorba de un grup de muncitori din India. Au venit pe 13 aprilie în România, au parcurs toate etapele de control, deci au intrat cu teste negative, au făcut examenele de medicina muncii, nu au prezentat simptome. Una dintre persoane a vrut să se întoarcă în ţară pentru o problemă personală şi s-a făcut testul. S-a identificat virusul prezent. Având în vedere ţara de origine, a fost solicitată secvenţierea la un laborator din Sfântul Gheorghe, care a ridicat suspiciunea de tulpina indiană. A fost înştiinţat şi INSP. Toate contactele au fost tes­tate şi izolate.
Din cele 8 persoane, 5 sunt po­zitive şi sunt izolate în locuinţe individuale pentru a nu exista risc de transmitere. Au avut lucrări care nu au im­plicat interacţiunea cu alte persoane”, declara Andreea Neculău, directorul DSP Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.