Surprize, surprize la întrecerile de la Tokyo

Nu voiam să comentez rezultatele în­re­gistrate la competiţia de gimnastică de la această ediţie a Jocurilor Olimpice, dar am fost prezent atât la calificările din ca­drul competiţiei cât şi la finalele pe apa­rate şi cred că pot avea o părere perso­nală. Una se vede pe micul ecran şi alta se găseşte în spatele concursului. O să mă explic în cele ce urmează.

Parcă era din alt film
Gimnastica mondială trece prin mari schimbări de generaţii, nume noi fiind de acum trecute în cartea istoriei acestei dis­cipline dar mai vechii competitori nu şi-au spus ultimul cuvânt. Toate marile puteri din gimnastică au reuşit să câştige medalii aici la Tokyo, dar lupta directă nu a fost ca altă dată. Echipa feminină a Chinei nu s-a regăsit pe podiumul de premiere, cum nici Japonia, la masculin nu a prins medalii.
Echipa care a câştigat medalia de aur, la feminin este cea in Rusia care a concurat sub titulatura… echipa Comitetului Olimpic in Rusia, deoarece sportivii din această ţară sunt suspendaţi de către Comitetul International Olimpic din cauza cazurilor de doping.
Am văzut o gimnastă din Germania, Bui, care a concurat îmbrăcată atipic, adică a avut un costum care era parcă din alt film, gimnasta fiind îmbrăcată ca şi la antre­na­ment. Iar finalele pe aparate a fost o modi­ficare, finala de la sol a fetelor fiind progra­mată înaintea celei de la bârnă.
E vremea schimbărilor deci, lucru care tre­buie să ne îngrijoreze pe noi, ca şi naţie. Cum din urmă la noi nu prea vin multe ge­neraţii, va trebui să fim atenţi cu ce avem acum,să nu se forţeze trimiterea puţinelor gimnaste de valoare, junioarele cam­pioa­ne de la Mercin, doar pentru a fi par­ticipante la alte competiţii mondiale.
Pentru mine mai sunt câteva zile în care voi mai urmări întrecerile competiţiei olim­pice. Cum majoritatea sportivilor români s-au întors acasă, voi face şi eu acelaşi lucru la finalul acestei săptămâni dar nu înainte de a participa şi la semifinalele de la volei pe plajă, acolo unde fetele din Canada vor să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere la această competiţie, la mare luptă cu Australia şi Letonia.E de urmărit această luptă, care se va desfăşura într-o admosferă deosebită.

Nicolae Gavrea,
corespondentul special al cotidianului MESAGERUL HUNEDOREAN la Tokyo

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare