Actualitate

Supraviețuire miraculoasă după ce a căzut cu liftul de la etajul 79

Pe 28 iulie 1945, o femeie a reușit să supraviețuiască după ce liftul în care se afla, s-a prăbușit de la etajul 79. Incidentul s-a pe­tre­cut după ce un avion a lovit Empire State Building.
Avionul B-25 se afla într-un zbor de rutină, pilotat de către Căpitanul William F. Smith, care condusese cele mai periculoase misiuni din timpul celui de-Al Doilea Război Mon­dial. Deși avea o vastă expe­ri­ență, căpitanul a avut ghinion de o zi cețoasă care i-a îngreunat pilotajul chiar și după ce turnul de control l-a asigurat că este totul în regulă. Avionul a lovit din plin cea mai înaltă clădire din lume, la acea vreme, în urma coliziunii murind 14 oameni.
La momentul impactului, o tânără de 19 ani, Betty Lou Oliver (foto), se afla în lift, la etajul 79. Ciocnirea a defectat motorul liftului, acesta pră­bușindu-se la subsol. Din fericire, tânăra a supraviețuit impactului, însă și-a fisurat pelvisul, spatele și gâtul. Supraviețuirea miraculoasă a fost motivată de o întâmplare a fi­zicii, potrivit căreia, după ce ca­blu­rile s-au rupt, acestea au aterizat sub lift, creând un efect de amor­ti­zare la prăbușire.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura