Super ofertă la carnea de miel în Petroşani

12 aprilie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Preţul cărnii de miel în pieţele din Petroşani este în continuă scădere, în condiţiile în care la începutul săptămânii kilogramul se vindea cu 22 de lei. Ieri, preţul unui kilogram de carne de miel a ajuns chiar şi 19 lei şi ar mai putea scădea.
Pentru că ambele sărbători pascale (ortodoxă şi catolică) cad în aceeaşi zi, în pieţele din municipiul Petroşani au venit foarte mulţi fermieri cu miei. Socoteala lor nu s-a potrivit cu cea a localnicilor, iar cum oferta este bogată şi cererea relativ mică, singura posibilitate ca fermierii să scape de marfă a fost scăderea preţului. Astfel, de la 22 de lei pe kilogramul de carne de miel, în doar trei zile, preţul a scăzut chiar şi cu 3 lei.
”Până în ultima zi cred că preţul va mai scădea semnificativ şi am putea găsi producători care să vândă şi cu 17-18 lei kilogramul. Unii vor ţine la preţ, dar sunt şi fermieri care nu vor să se întoarcă cu marfa acasă. Preţul nu îl facem noi, administraţia, ci cererea”, a explicat Sorin Creţu, administratorul Pieţei Centrale Petroşani.
În pieţele din Valea Jiului au venit crescători de oi din zone cum ar fi Caransebeş, Gorj ori Ţara Haţegului. „Mulţi dintre crescători au îngrăşat mieii, i-au lăsat să sugă mult şi nu au făcut brânză cu gândul că-i vindem la arabi. Din păcate, arabii n-au mai prea cumpărat”, spun fermierii.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. cris spune:

    ,,pretul nu il facem noi,ci cererea”.Extraordinar,bine ca ne-a luminat acest sef de piata!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Proiecte de investiţii de milioane de euro la Vaţa de Jos

Primarul din Vaţa de Jos, Milu Folescu (foto), a vrut să fie sigur că două mari proiecte de investiţii vor...

Cazurile de violenţă în familie la noi în judeţ sunt în scădere

  Poliţiştii hunedoreni au lansat ieri, oficial, într-o conferinţă de presă, începutul campaniei „Aripi frânte”, care se va desfăşura până...

I s-a făcut rău când şi-a văzut maşina praf

O banală tamponare a dus la mobilizarea unei întregi echipe de criminalişti şi la blocarea temporară a circulaţiei rutiere în...

Închide