Sport

Suferim prima înfrângere pe teren propriu, după doi ani şi jumătate!

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara a cedat pentru prima dată în faţa propriilor fani, din aprilie 2021! CS Mioveni s-a impus cu 2-0, la capătul unui joc în care alb-albaştrii au condus ostilităţile, dar oas­peţii au fost mai pragmatici şi au mar­cat la singurele oportunităţi avute.

Întreruperi
Aproximativ 3.000 de fani hunedoreni au luat parte la jocul care a închis runda a opta, iar favoriţii lor au început, după cum i-au şi obişnuit, în jumătatea ad­versă. Doar că, spre deosebire de par­tida cu Chindia, de la mijlocul săptămânii trecute, primele douăzeci de minute ale confruntării de pe „Michael Klein” n-au ieşit de sub „umbrela” prudenţei şi tato­nării, în ambele tabere, astfel că ocaziile au lipsit – înlocuite şi de (mult) prea de­sele întreruperi. Prima jumătate de ocazie a venit la poarta Mioveniului, în minutul 24, după o centrare din corner a lui Neacşa şi o reluare modestă cu capul al lui Lică, respinsă de defensivă, pentru ca primul şut pe poartă să vină 120 de secunde mai târziu, de la Coman, care a tras din întoarcere, dar Croitoru a res­pins în faţă.

Au „măcinat” în gol
Corviniştii au rămas la conducerea jocului şi Bradu a avut şansa unei super-reuşite, dar execuţia sa, de la 20 de me­tri, a trecut puţin pe lângă vinclul porţii oas­peţilor, zece minute mai târziu. Alb-albaştrii au continuat în acelaşi ritm şi au mai avut o şansă imensă de a mişca tabela, în minutul 43, când şutul lui Lupu, din 18 metri, s-a dus în bara din stânga por­ţii lui Croitoru, astfel că, la pauză, s-a intrat fără goluri. Ospeţii au avut nevoie de 53 de minute pentru a expedia primul şut pe poartă, dar au fost aproape de a da lovitura prin Cărăuş, al cărei execuţii de la 20 de metri a fost scoasă din vinclu de Lefter. Iar la faza imediat următoare, vizitatorii au şi reuşit să înscrie, după un corner (primul) executat direct în şase metri, de unde Dandea a înscris cu capul, nemarcat!

Pragmatism, „temă de casă”
Replica n-a întârziat să apară şi Coman a trimis, din cădere, în portar, după o min­ge aruncată peste defensivă, acelaşi vârf al Corvinului repetând „figura” şi în mi­nutul 65. Florin Maxim i-a aruncat în lup­tă, pe rând, pe Chindriş, Antonov şi Hergheligiu, iar alb-albaştrii s-au nă­pus­tit în atac. Doar că Mioveniul s-a bari­ca­dat pe două linii – mai abitir decât o fă­cuseră până să deschidă scorul – şi gazdelor le-a fost tot mai greu să îi desfacă. Pe final, Sebastian Ion a fost aproa­pe să îl surprindă pe Croitoru cu un şut-centrare, scos de sub bară de goal­keeperul argeşenilor. Iar atunci când n-au avut de face cu astfel de execuţii, oas­peţii au apelat la toate tertipurile po­si­bile pentru a pleca cu toate punctele spre Mioveni. Mingile au fost repuse tot mai greu în joc, faulturile s-au înmulţit, iar nervii gazdelor şi precipitarea în atac a acestora au crescut direct proporţional. Chiar dacă, în prelungiri, tehnicianul hunedorenilor l-a trimis ca vârf (!) pe Elton da Silva, mingile au ajuns rar spre deloc spre brazilian, iar vizitatorii au „omo­rât” meciul în al patrulea minut su­pli­mentar, când Cărăuş a înscris, simplu, din careu, cu un şut la firul ierbii, pro­vo­când primul eşec Corvinului pe teren propriu, după 39 de partide!
„Cred că am coborât cu picioarele pe pământ, s-au resetat statisticile, am pier­dut şi în deplasare, acum şi acasă, înce­pe viaţa reală! Nu pot să spun că nu am fost mulţumit de joc… am măcinat ad­versarul din primul minut, băieţii au în­cercat să pună în practică ce am pre­gă­tit. A venit însă acea fază fixă, în a doua repriză, ne-am pierdut marcajul – e prima dată când jucătorii şi-au ales oa­menii cărora să le facă marcaj şi n-a fost de bun augur. Nu sunt neapărat deza­mă­git, dar trebuia să evităm astfel de mo­men­te, să fim mai atenţi, pentru că în liga a doua altfel stau lucrurile! Trebuie să în­vă­ţăm din greleşi, să ne maturizăm şi să creştem”, a declarat, la final, Florin Maxim.
Echipa noastră rămâne pe locul 4 şi va juca, lunea viitoare, în de­plasare, la Tunari, tot de la ora 16:00, în trans­misiune directă pe Digisport şi Prima Sport.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura