„Sudul” e la putere în şahul şcolar din judeţ

12 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Trei şcoli din Valea Jiului au câştigat titlurile de campioane judeţene ale Campionatului Naţional Şcolar de Şah, pe echipe mixte, „Elisabeta Polihroniade”, desfăşurat la Petroşani. 04 x 2 sah
Şcoala Gimnazială Nr.4 Vulcan s-a impus în competiţia elevilor din ciclul primar, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Vulcan a triumfat la nivelul echipelor de gimnaziu, iar Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Petroşani a fost cea mai bună dintre echipele liceelor.
Victorii pe linie
Competiţia echipelor cu elevi din clasele I-IV a aliniat la start cinci echipe, iar formaţia de la Şcoala Gimnazială Nr.4 Vulcan s-a impus cu un punctaj de şapte puncte. Echipa campioană a fost formată din elevii: Aris – Mario Ancuţa, Oana – Magdalena Şchiopu, Rudolf – Timotei Tradnik şi Darius – David Mitaichie, toţi legitimaţi la CS Vulcan. Campionii au reuşit să se impună cu scorul de 2,5 – 1,5 în faţa ocupantei locului doi, Şcoala Gimnazială „Ion D. Sîrbu” Petrila, cu 3,5 – 0,5 în faţa Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, cu 4-0 în disputa cu Şcoala Gimnazială I. G. Duca Petroşani, şi a remizat, 2-2, cu ocupanta locului trei, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani.
În competiţia echipelor de gimnaziu, echipa de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Vulcan a dispus de ocupanta locului doi, Şcoala Gimnazială Ion D. Sîrbu Petrila, cu scorul de 3-1. În fine, în concursul rezervat echipelor din licee a triumfat, cu patru puncte, echipa de la  Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani. Liceenii de la „Mihai Eminescu” au trecut cu scorul de 2-0 atât de ocupanta locului doi, Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani, cât şi de ocupanta locului trei, Colegiul Economic „Hermes” Petroşani. Echipele  campioane la toate cele trei grupe de vârstă vor reprezenta judeţul Hunedoara la faza finală pe ţară, care va avea loc în luna iunie 2015, toate cheltuielile în acest sens fiind suportate de organizatori.
O echipă componentă a unei şcoli a fost formată din trei băieţi şi o fată plus două rezerve, indiferent dacă erau sau nu legitimaţi la Federaţia Română de  Şah. Conform Regulamentului de organizare, rezervele nu au fost obligatorii, iar fetele, exceptând masa patru, au avut drept de joc şi pe masa băieţilor. Competiţia s-a desfăşurat  miercuri, 11 martie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, fiind organizată de Federaţia Română de Şah în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara. (C. Marinuţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal weekend

Liga a III-a, seria a IV-a, etapa a 15-a, vineri, 13 martie, ora 15.00: ştiinţa Turceni - FC Hunedoara; Millenium...

C.A.R. UNIREA Deva: prezent şi perspectivã

C.A.R. Unirea Deva a fost dezvoltată pe structura unei unităţi care deservea cu precădere salariaţi ai unei unităţi miniere din...

Se înfiinţează un ansamblu muzical format din 21 de afoni

Consiliul Judeţean Hunedoara, pe lângă un ansamblu de dansuri populare şi trupa de actori de la Teatrul de Artă din...

Închide