EvenimentFlash

Studenţii criminali, 16 ani de închisoare

Livia Botici

Hunedoreanul Sergiu Florea (foto stânga) şi prietena lui, Carmen Bejan (foto dreapta), au fost condamnaţi, ieri, de magistraţii Tribunalului Timiş la 16 ani de detenţie, pentru omor şi profanare de morminte. Cei doi au fost acuzaţi că, la Timişoara, în vara anului trecut, în campusul universitar, au ucis cu bestialitate un bărbat de 65 de ani, pe care, după aceea, l-au tranşat.

Fata a izbucnit în plâns
Ieri dimineaţă, s-a derulat ultima etapă a procesului celor doi foşti studenţi la Medicină, la Tribunalul Timiş şi, timp de câteva ore judecătorul a ascultat pledoariile finale. La sfârşitul audierilor, magistratul Mircea Creţu a părăsit sala, iar la ora 14, judecătorul a decis să dea o pedeapsă de 15 ani cu executare, plus un an spor, din cauza circumstanţelor agravante în care cei doi au comis crima. Sergiu Florea şi Carmen Bejan au mai primit doi ani, care se contopesc în pedeapsa cea mai mare, pentru profanare de morminte. În momentul în care judecătorul a pronunţat sentinţa de condamnare a studenţilor criminali, tânăra a izbucnit în plâns, iar hunedoreanul Sergiu Florea nu a avut nici un fel de reacţie.

Au pus cadavrul în dulap
După ce l-au omorât pe bărbat cu mai multe lovituri de cuţit, tinerii au pus cadavrul în dulap, au cumpărat un geamantan şi s-au întors, trecând la tranşarea corpului. Bucăţile au fost puse în valiză şi în sacoşe de plastic. Ei vroiau să transporte bagajele într-un loc retras, unde să le dea foc şi să şteargă orice urmă a faptei. Tinerii au recunoscut crima, însă au încercat să ascundă care dintre ei a fost cel care i-a aplicat bărbatului prima lovitură de cuţit. Decizia luată de instanţa timişeană nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura