Strategia de dezvoltare a Văii Jiului trebuie finalizată până în noiembrie

8 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Fondurile consistente destinate regiunilor car­bo­nifere ar putea fi pierdute de judeţul Hunedoara, de regiunea Valea Jiului mai exact, dacă strategia de dezvoltare nu va fi finalizată în această toamnă.
Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, aflat ieri în Petroşani, a anunţat că se con­tu­rează un document care urmează să fie pus în aplicare prin par­teneriatul dintre Consiliul Jude­ţean Hunedoara şi autorităţile publice locale de pe zona Văii Jiului. Ro­mâ­nia are la dispoziţie un bu­get de 1,7 miliarde de euro, iar un proiect viabil este şi dezvoltarea dome­niu­lui schiabil din Parâng, după cum a apreciat oficialul.
„Un astfel de proiect contribuie la ceea ce noi lucrăm acum şi anume, reinventarea din punct de ve­dere economic a zonei. Este un moment de răs­cruce, municipiul Petroşani are o istorie în­de­lun­gată în exploatarea resurselor naturale ale Româ­niei şi această politică pe care CE o promovează de Green Deal este cea care ne duce spre acest mo­ment de reinventare economică, iar administraţia locală trebuie să fie preocupată de găsirea unor alternative”, a precizat Ioan Marcel Boloş. Fon­durile pentru finanţarea proiectelor viabile ar urma să vină de anul viitor. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara Pentru că dovedeşte responsabilitate maximă, implicându-se permanent, în calitate de prefect şi preşedinte al Comitetului...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotaşii că un personaj cu caschetă a reuşit să se facă de râs după ce a sunat-o pe o...

Trei angajaţi de la Parchetul judeţean, cu Covid-19

Nici angajaţii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara nu au fost ocoliţi de virusul din China. Astfel, trei...

Închide