Actualitate

Strategia de dezvoltare a Văii Jiului trebuie finalizată până în noiembrie

Fondurile consistente destinate regiunilor car­bo­nifere ar putea fi pierdute de judeţul Hunedoara, de regiunea Valea Jiului mai exact, dacă strategia de dezvoltare nu va fi finalizată în această toamnă.
Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, aflat ieri în Petroşani, a anunţat că se con­tu­rează un document care urmează să fie pus în aplicare prin par­teneriatul dintre Consiliul Jude­ţean Hunedoara şi autorităţile publice locale de pe zona Văii Jiului. Ro­mâ­nia are la dispoziţie un bu­get de 1,7 miliarde de euro, iar un proiect viabil este şi dezvoltarea dome­niu­lui schiabil din Parâng, după cum a apreciat oficialul.
„Un astfel de proiect contribuie la ceea ce noi lucrăm acum şi anume, reinventarea din punct de ve­dere economic a zonei. Este un moment de răs­cruce, municipiul Petroşani are o istorie în­de­lun­gată în exploatarea resurselor naturale ale Româ­niei şi această politică pe care CE o promovează de Green Deal este cea care ne duce spre acest mo­ment de reinventare economică, iar administraţia locală trebuie să fie preocupată de găsirea unor alternative”, a precizat Ioan Marcel Boloş. Fon­durile pentru finanţarea proiectelor viabile ar urma să vină de anul viitor. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.