Editorial

Ştie, oare, Crin ceva?

M-am tot întrebat de ce nu iese la bătaie Crin Antonescu, liderul liberalilor şi candidat al acestora la preşedinţia României, aşa cum o face pesedistul Geoană. De ce nu îl atacă mai des şi mai cu vână pe actualul preşedinte, pe cei care îl susţin şi pe cei care se află acum la guvernare. Doar minte ascuţită are, discurs are. De asemenea, m-am întrebat de ce nu iese şi el printre oameni, ca românii să-l vadă cum este şi ce are în cap. Dacă vrea să aibă succes în alegeri – imi ziceam, cunoscând cât de cât mentalitatea românilor – atunci domnul Crin Antonescu ar trebui să iasă cât mai des în lume, dacă se poate chiar mai mult decât o face Traian Băsescu (care, trebuie să recunoaştem, este o persoană mult mai cunoscută de populaţie decât Crin Antonescu) ca electoratul să-l cunoască. Şi când spun asta, nu mă refer la electoratul stabil al liberalilor, ci mă gândesc la cei mulţi care merg la vot. Adică la pensionari – care de la liberali îl ştiu doar pe Tăriceanu, că el le-a mărit pensiile – şi la oamenii satelor. Că tinerii, chiar dacă-l simpatizează pe Crin Antonescu, din păcate, nu  merg la vot. Deci, aceste întrebări îmi zgândăreau mintea şi nu ştiam ce să cred, când iată că răspunsul mi l-a dat chiar Crin Antonescu, sâmbătă, în discursul său, de la Braşov, din faţa liderilor locali ai PNL.
Acesta a spus că vrea să fie un altfel de preşedinte, susţinând că o campanie electorală nu trebuie să se transforme într-un „concurs de scandaluri“. …“România suferă de prea mult scandal (aici are dreptate! -n.n.). Faptul că Traian Băsescu a interpretat modificat, mutilat, după bunul său plac Constituţia şi înţelesul general a ceea ce înseamnă preşedinte al României, faptul că a făcut o instituţie pentru un singur jucător nu înseamnă că trebuie să fac la fel şi eu”…, a precizat Crin. Acesta a subliniat că partidul pe care îl conduce trebuie să arate românilor că se poate şi altfel, iar în campania electorală liberalii nu se vor rezuma doar la a strânge mâna oamenilor şi a poza cu ei, ci şi de a le afla problemele. „Să-i lăsăm pe ei să facă festivaluri, să se împingă în faţa altarelor cu preoţii, iar noi să le arătăm că se poate vorbi, acţiona, comporta şi altfel. Voi fi un alt model de preşedinte al României. Nu trebuie să răcnesc ca să puteţi înţelege că vom câştiga Preşedinţia“, a spus Antonescu.
Deci, aşa vede liderul liberalilor lucrurile. Noi credem că va lua plasă cu această strategie, deoarece mentalitatea electoratului din România – a acelui electorat care l-a adus pe Băsescu la Cotroceni şi a adus în toamna trecută la putere PDL şi PSD, iar în vară, la europarlamentare, tot celor două partide le-au dat grosul voturilor – nu s-a schimbat în câteva luni. Iar ca să fi un alt model de preşedinte al României, trebuie mai întâi să ajungi la Cotroceni.  Dar, poate, ştie Crin ceva, ce noi nu ştim!?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura