Staţiunea Pasul Vâlcan, la un pas de realitate

02 valcan

Dana Istudor

Primăria Vulcan a semnat contractul de realizare a primei telegondole din Valea Jiului, care va urca în zona turistică Pasul Vâlcan, iar lucrările vor începe în câteva zile.

Licitaţia a fost contestată
Staţiunea Pasul Vâlcan este un proiect întocmit de edilii din municipiul Vulcan, în urmă cu patru ani. El a fost prins în programul naţional „Schi în România”, iar în acest an, a primit şi finanţarea necesară. Primăria a finalizat chiar şi licitaţia pentru începerea lucrărilor, care presupun realizarea unei telegondole, ce va străbate un traseu de patru kilometri, cinci pârtii de schi, cabane, puncte Salvamont şi de informare turistică. Lucrările au întârziat, deoarece licitaţia a fost contestată, însă judecătorii au dat câştig de cauză municipalităţii, iar lucrările pot începe, spune primarul din Vulcan, Gheorghe Ile. Valoarea proiectului este de 28 de milioane de euro, iar cu această sumă vor fi realizate şi telescaune pentru transportul turiştilor, precum şi legătura cu Staţiunea Straja din Lupeni. Firmele care au câştigat licitaţia pentru construirea telegondolei, Acomin Cluj şi Leitner AG Spa Vipiteno din Italia, au termen de execuţie aproape doi ani. „De fapt, noi am făcut mai multe proiecte, finanţate din diferite surse, pentru a dezvolta această staţiune. Construcţia telegondolei este prevăzută să se realizeze într-un an şi opt luni, iar noi sperăm ca anul viitor să fie gata”, declară primarul Gheorghe Ile.

4 comentarii la „Staţiunea Pasul Vâlcan, la un pas de realitate

 • 30 octombrie 2009 la 12:51
  Permalink

  Felicitari domnului primar !

 • 30 octombrie 2009 la 17:26
  Permalink

  Sa moara masa… :))

 • 9 noiembrie 2009 la 15:47
  Permalink

  Sper să devină realitate! Chiar îmi doresc să se dezvolte şi zona Pasului Vulcan şi astfel să mai înflorească turismul în Valea Jiului :).

 • 9 noiembrie 2009 la 15:49
  Permalink

  Sper să devină realitate! Chiar îmi doresc să se dezvolte şi zona Pasului Vâlcan şi astfel să mai înflorească turismul în Valea Jiului :).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.