Actualitate

Staţiunea Geoagiu-Băi, premiată la Bruxelles

Potenţialul turistic al staţiunii balneo-climaterice Geoagiu-Băi, din judeţul Hunedoara, este prezentat, astăzi, la Bruxelles, după ce un proiect al administraţiei locale a câştigat concursul naţional „EDEN – Destinaţii europene de excelenţă“, organizat în România de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Posibilităţile de tratament

„O delegaţie formată din reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai oamenilor de afaceri care se ocupă cu activităţile de turism în staţiunea Geoagiu-Băi se află la Bruxelles şi va fi premiată în cadrul Galei Premiilor EDEN 2010, ca destinaţie turistică de excelenţă a României“, a declarat, ieri, primarul oraşului Geoagiu, Simion Mariş. Potrivit acestuia, la standul de promovare al Staţiunii Geoagiu-Băi, vor fi prezentate frumuseţile zonei, posibilităţile de tratament balnear, facilităţile de care pot beneficia turiştii şi serviciile oferite acestora de către proprietarii de hoteluri şi pensiuni.

O pagină proprie pe site-ul oficial

În calitate de câştigătoare a concursului naţional EDEN, staţiunea Geoagiu-Băi beneficiază de un clip video de prezentare, realizat cu finanţare din partea Comisiei Europene, materialul video urmând să fie postat în scopuri de promovare pe site-ul www.edenineurope.eu. Staţiunea va mai avea şi o pagină proprie, pentru a se face cunoscută, pe site-ul oficial EDEN, şi va fi inclusă în Reţeaua Destinaţiilor Europene de Excelenţă, care facilitează schimbul de experienţă în vederea dezvoltării durabile.Cu o capacitate de peste 2.000 de locuri, Geoagiu-Băi a fost clasificată ca staţiune turistică de interes naţional în anul 2008.

Proiectul EDEN „European Destinations of Excellence“ a fost lansat în anul 2006, de Unitatea de Turism / Directoratul General pentru Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene şi vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului, respectiv durabilitate, decongestionarea destinaţiilor clasice, combaterea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale şi crearea de reţele între operatorii din sectorul turistic. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura