ActualitateFlash

Statele Unite vãzute de un jurnalist hunedorean

Andreea Lazăr

O expoziţie inedită de fotografie a fost vernisată, ieri, în holul Teatrului de Artă Deva. Intitulată „Pe jos prin Statele Unite ale Americii”, expoziţia reuneşte peisaje, monumente culturale şi instantanee, fotografiate de jurnalistul şi totodată, fotoreporterul hunedorean Carol Gigi Nicolau (foto).

Promovarea imaginii României prin fotografii
Aceasta este prima expoziţie pe care Gigi Nicolau o prezintă publicului hunedorean. Deşi este din Valea Jiului, a ales oraşul Deva pentru expunere din diferite motive. „Deva este oraşul meu de suflet. Aici sunt prietenii mei şi foştii colegi de presă. Am considerat că acesta este locul potrivit pentru a organiza prima expoziţie din judeţul Hunedoara”, a spus jurnalistul. Colecţia de fotografii a lui Gigi Nicolau numără 77 de piese, însă în holul teatrului devean au fost expuse doar cele mai reprezentative. Fotografiile au fost realizate în decursul a 10 ani, în cele 30 de vizite pe care le-a făcut în SUA. Fiecare dintre acestea a însemnat, însă, prezentarea României în spaţiul american, tot prin expoziţie de fotografie. „Am prezentat, în foarte multe oraşe americane, expoziţia „Artizani români”, care îi are protagonişti pe meşteşugarii din ţara noastră. Am adus în atenţia publicului american tradiţii şi obiceiuri româneşti, dar şi peisaje, în ideea de promovare a ţării noastre. Surpriza cea mai mare am avut-o la una dintre expoziţii, când un grup de americani m-a întrebat dacă aceste locuri pot fi vizitate”, a povestit Gigi Nicolau.

Noi expoziţii peste hotare
Artistul fotograf se pregăteşte intens în această perioadă, pentru o nouă expoziţie, ce va avea loc la Bruxelles. Aici, Gigi Nicolau va fi prezent cu colecţia de fotografii „Forme de gheaţă”, realizată în România. În luna mai, va fi din nou prezent în SUA, mai exact la New York, unde publicul va putea admira iarăşi colecţia „Artizani români”. Artisul şi-a propus ca aceeaşi expoziţie să le fie prezentată şi japonezilor din Tokyo, anul viitor. „Consider că aceste evenimente culturale pot avea un rol pozitiv în ceea ce priveşte relaţiile economice dintre ţări. De asemenea, turismul unei ţări poate fi mult mai bine promovat prin astfel de evenimente artistice”, a conchis artistul. Expoziţia „Walking in the USA” („Pe jos prin USA”) poate fi vizitată în holul Teatrului de Artă Deva, până în 12 februarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura