Sport

Start slab al hunedorenilor la naţionalele de nataţie

Ciprian Marinuţ

Cinci dintre cei opt înotători juniori de la CSS Hunedoara, care au luat startul ieri la Campionatul Naţional de Semifond, de la Piteşti, au făcut curse modeste. Excepţie au făcut Cristina Sfetcu şi Adelina Buzdugan (foto), care au reuşit să se califice în finale şi Edith Bărbănţan, care şi-a îmbunătăţit timpul cu 20 de secunde.

Probe atipice, rezultate modeste
Competiţia este una atipică pentru hunedoreni, întrucât, pe lângă probele de viteză cu care sunt obişnuiţi, ei sunt obligaţi să înoate şi în cursele lungi de 400 sau 800 de metri, considerate de semifond. Cinci dintre sportivii hunedoreni, medaliaţi în probele clasice, nu s-au adaptat acestui sistem competiţional şi au avut rezultate modeste în cursele de 400 de metri disputate ieri. Onoarea clubului hunedorean a fost salvată de tinerele echipei, care s-au autodepăşit. Cristina Sfetcu s-a calificat în finala A a cursei de 400 de metri spate. Adelina Buzdugan a prins finala B a probei de 400 metri mixt, iar Edith Bărbănţan şi-a îmbunătăţit cu peste 20 de secunde timpul în proba de 400 metri liber. „Ne aşteptam să fie dificil, pentru că noi ne antrenăm într-un bazin scurt (25 metri n.r.) şi pregătim în special probele de viteză de 50, 100 şi 200 de metri, nu şi pe cele pe distanţe mai mari. Fetele au mers destul de bine, dar rezultatele băieţilor m-au dezamăgit. Era previzibil că nu vor fi pe podium, însă ar fi trebuit să obţină timpi mai competitivi. Sper să îşi revină şi să se revanşeze în probele care vor avea loc azi şi mâine”, a spus antrenoarea Anca Băjan.
Lotul CSS Hunedoara pentru Campionatul Naţional de Semifond este format din următorii sportivi: Edith Bărbănţan, Adelina Buzdugan, Cristina Sfetcu, Alexandru Ancuţa, Cristian Rizan, Paul Chiriţoiu, Daniel Scurtu, Alexandru Bădeaţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura