Ştafeta Torţei Olimpice va porni de la Fukushima, în 25 martie 2021

Organizatorii Jocurile Olimpice şi Para­limpice Tokyo 2020, amânate pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei de corona­virus, au anunţat oficial că Ştafeta Torţei Flăcării Olimpice va începe anul viitor pe 25 martie.
Startul se va da de la Centrul National de Instruire Fotbalistică J-Village din Fuku­shima, prefectura devastată de cutremurul şi tsunami-ul din 2011, iar traseul va stră­bate toate cele 47 de prefecturi din Japonia, pre­cum şi repere majore nipone, înainte de a ajunge la Tokyo, pe 23 iulie, pentru cere­monia de deschidere a Jocurilor.
Singura modificare faţă de programul iniţial de deplasare al Torţei se referă la da­tele de sosire în fiecare prefectura. Potrivit noului itinerariu, Flacară Olimpică va ajunge cu o zi mai devreme la destinaţiile de pe tra­seu, care se menţin neschimbate.
De asemenea, Ştafeta Torţei Paralimpice, programată în perioada 12-24 august 2021, va vizita fiecare prefectură cu o zi mai devreme decât era planificat iniţial.
Organizatorii au stabilit modificările ma­jore ale Ştafetei Torţei Olimpice, în efortul de simplificare şi reducere a costurilor, dar pla­nul iniţial a fost mentinut. Chiar dacă pro­gramul va rămâne acelaşi „în principiu, pe parcurs ar putea suferi mici modificări în funcţie de pandemia de coronavirus, iar traseul şi locurile de întâmpinare a Torţei Olimpice “pot fi revizuite” se precizează în co­municat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare