Stadion de fotbal inaugurat virtual în Qatar

În cadrul unui eveniment virtual, Qatarul a inaugurat al treilea stadion construit în vederea găzduirii turneului final al Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

Education City Stadium a fost conceput de o firmă spaniolă de arhitectură şi are o capacitate de 40.000 de locuri şi o suprafaţă de 140.000 metri pătraţi, fiind primul care a obţinut cel mai înalt rating internaţional de sustenabilitate, potrivit comitetului de organizare.
Într-un mesaj video transmis cu această ocazie, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a ţinut să-i amintească pe cei care „au suferit, au luptat şi continuă să lupte cu pandemia de Covid-19 şi să ofere un exemplu remarcabil de rezistenţă într-un moment atât de greu. Nu trebuie să uităm că sănătatea este pe primul loc. În unele părţi ale lumii este deja posibil să privim spre perioade mai bune. În altele, trebuie să fim extrem de atenţi, să rămânem puternici şi uniţi“, a spus Infantino.
Inaugurarea stadionului „ne aminteşte că fotbalul se va întoarce şi cu mai multă pasiune ca niciodată“, a adăugat conducătorul Federaţiei internaţionale de fotbal.
Oficialii din Qatar au dat asigurări că toate proiectele Cupei Mondiale continuă, alte două stadioane urmând să fie inaugurate înainte de sfârşitul acestui an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Handbal masculin. Grupă grea pentru România în preliminariile CE 2022

Echipa naţională de handbal masculin a României a fost repartizată în Grupa a 8-a, alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo,...

Simona Halep nu va participa la US Open

Simona Halep (foto), aflată acum pe locul doi în WTA, a anunţat că este „puţin probabil’“ să participe la turneul...

Mihai Leu, favorit la titlul de campion la Viteză în Coastă

Pilotul hunedorean Mihai Leu (foto) este favorit pentru a câştiga pentru al doilea an consecutiv titlul la Categoria I în...

Închide