Întrebarea cu schepsis

Stabor iluminat în Piaţa Arras

06 intrebarea cu schepsisÎntrebare:
Primăria municipiului Deva a decis să monteze în locul statuii gimnastelor din Piaţa Arras, un stabor iluminat de mari dimensiuni pentru a putea fi vizibil şi pe timp de noapte. Ce părere aveţi despre această iniţiativă?

Valerian Olaru1. Valerian Olaru, 62 de ani, Deva, pensionar:
Dacă nu o desfiinţează pe aia cu gimnastele, atunci este bine. Dacă o înlocuiesc este altceva, să o folosească şi pe aia cu gimnastele undeva.

Marinela Avram2. Marinela Avram, 50 de ani, Deva, pensionară:
Să mute gimnastele în altă parte şi să nu fie într-un loc retras, da să nu le desfiinţeze. Mă gândesc că o să fie frumos cu staborul luminos acolo.

Zenaida Mosneag3. Zenaida Moşneag, 54 de ani, Deva, economist:
Da ce-i ăla stabor? Atunci, să mute gimnastele unde să se vadă mai bine. Dacă ce fac ei acolo este integrat şi aşa cum trebuie să fie, atunci este bine. Cine a conceput proiectul, probabil că a considerat că statuia nu se încadra, nu mă deranjează deloc ideea.

Andrei Zvanca4. Andrei Zvâncă, 23 de ani, Orăştie, student:
Statuia cu gimnastele ar trebui să o ducă la Liceul Sportiv, aşa ar fi cel mai bine. Ei ştiu ce e mai bine să facă, dacă planul a fost făcut aşa, nu am nimic împotrivă.

Crenguta Avram5. Crenguţa Avram, 36 de ani, Băiţa, profesor Limba română:
Stabor iluminat??? Hai să fim serioşi… nu au cum să pună asta, pentru că înseamnă cu totul altceva cuvântul stabor. Hai, lăsaţi-mă!

Explicaţie:
stabor – Sfat, tribunal al ţiganilor (Conform DEX)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.