Sprint spre Mondiale

Ciprian Marinuţ

Duble campioane naţionale la junioare II, atletele Florentina Marincu (foto) (CNS „Cetate” Deva) şi Claudia Florea (SCM Deva) vor să îşi continue ascensiunea pe drumul performanţei şi să se califice la Campionatul Mondial al Junioarelor I.

Aur din talent, argint din tehnică
Dacă în cazul geniilor, succesul este 99 la sută muncă şi unu la sută inspiraţie, Florentina Marincu (16 ani) a cucerit două medalii de aur din talent pur şi una de argint, graţie tehnicii. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a devenit campioană naţională în probele de 60 de metri şi săritura în lungime şi a obţinut argintul la triplusalt. Sprintul de la 60 metri a fost câştigat de Marincu cu timpul de 7,82 secunde, acelaşi cu care a fost creditată şi Roxana Ene de la LPS Craiova, departajarea fiind făcută la fotografie. La puţine minute după proba de viteză, Marincu a fost trădată de oboseală la triplusalt şi a luat doar medalie de argint, cu 12,40 metri, într-o probă câştigată de Andreea Lefcenco de la Farul Constanţa, cu 12,56 metri. Noua stea a atletismului devean s-a impus, în a doua zi a competiţiei, la săritura în lungime. Marincu a triumfat cu o performanţă de 6,00 metri, aproape de cel mai bun rezultat al său, 6,07 metri şi de baremul pentru Campionatul Mondial de Junioare I, de 6,10 metri. „A prins vârf de formă, iar rezultatele sunt excelente, Florentina fiind sportiva cu cele mai bune rezultate la ediţia 2012 a Campionatului Naţional de junioare II. La săritura în lungime, performanţa ei este competitivă şi pe plan internaţional, la nivel de junioare I. Din acest motiv, obiectivul pentru sezonul în aer liber va fi realizarea baremului de 6,10 metri şi calificarea la Campionatul Mondial de junioare I, ce va avea loc la vară, la Barcelona. Sper ca Federaţia că o promoveze ca a doua reprezentantă a României la Mondiale, deşi e doar junioară II”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

La sutimi de secundă
Claudia Florea, atleta legitimată la SCM Deva – CS Ghelari, specialistă a probei de 800 şi-a respectat blazonul de favorită şi a devenit campioană naţională în această cursă. Timpul realizat, 2:10, 33, reprezintă cea mai bună performanţă a sa pe această distanţă, în sală şi în aer liber, şi este aproape de baremul minim impus pentru calificarea la Campionatul Mondial al Junioarelor I, 2.09.90. Sportiva antrenată de Emerson Toma şi-a trecut în cont două medalii de aur, întrucât a câştigat şi proba de ştafetă 4×2 tururi, cu echipa de la SCM Deva, din care au mai făcut parte Andreea Chiosa, Delia Pitariu, Elisabeta Dragoş. „Cursa de la 800 de metri a fost strânsă, dar Claudia a fost mai bine pregătită şi a câştigat. Sunt sigur că va reuşi să realizeze baremul de Mondiale, însă există riscul ca mai multe sportive junioare I, mai mari ca ea, să-l îndeplinească şi atunci doar primele două vor concura la Barcelona. În acest caz, ne vom mulţumi cu participarea la Balcaniadă”, a spus antrenorul Emerson Toma.
Campionatele Naţionale de Juniori II, unde au strălucit cele două sportive devene, au pus punct sezonului de sală 2012. Atletele din judeţ vor începe pregătirea pentru sezonul în aer liber, care va demara în luna mai.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.