Spitalul Municipal Brad aşteaptă noul contract cu Casa de Sănătate

12 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea Spitalului Municipal Brad speră ca noul contract cadru ce urmează să fie încheiat cu Casa Judeţeană de Sănătate Hunedoara, pentru perioada 2018-2019, să fie cel puţin la nivelul celui actual.
„Au fost contractate 113 paturi, iar în structură sunt 145. Nu pot spune că suntem nemulţumiţi de alocările atribuite actualului contract. În anii trecuţi a fost mai greu. Acum s-au modificat prevederile, punându-se accent pe internările de zi. Demult, erau o problemă, deoarece nu ni se deconta nici jumătate din numărul efectuat şi eram mereu pe minus la acest capitol, prestând servicii medicale cu mult peste contract. Este drept că există bolnavi care după consultul de specialitate şi analizele efectuate în cadrul unei internări de zi pot urma tratament la domiciliu, în baza unei reţete şi a monitorizării de către medicul de familie. Nu toţi pacienţii trebuie internaţi pe perioade lungi. Bineînţeles, mai e şi o altă categorie reprezentată de cei cu un cumul de boli cronice, iar aici se impune o internare continuă. Ca şi secţii foarte solicitate au rămas Internele, Chirurgia şi Ginecologia”, a afirmat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.
Pe de altă parte, investiţiile în aparatură medicală performantă, realizate în cursul anului 2017, în cuantum de 220.000 de lei, au determinat ca aria de adresabilitate să se menţină la acelaşi nivel ridicat. Astfel, doar 30 la sută din rândul pacienţilor trataţi aici sunt din municipiul Brad, zona arondată instituţiei cuprinzând nu mai puţin de circa 42.000 de persoane, incluzând chiar şi unii cetăţeni ai comunelor limitrofe din judeţele Arad sau Alba.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Primarul din Geoagiu are proiecte mari pentru oraş

Primarul din Geoagiu, Vasile Cărăguţ (foto), (ALDE) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că administraţia oraşului a mers pe...

Rezultatele primei etape din returul Ligii a IV-a

Prima etapă din returul Ligii a IV-a de fotbal din judeţul Hunedoara a programat o partidă interesantă între CS Hunedoara...

CS Volei Club Deva a pierdut din nou cu echipa din Oradea

Echipa de volei feminin CS Volei Club Deva a pierdut din nou cu 3-0 (-15, -18, -15), în faţa sportivelor...

Închide