ActualitateFlash

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, încă închis pentru pacienţii non-Covid

Sorina Popa

Fostul ministru al Sănătăţii în guvernarea Ponta, Nicolae Bănicioiu, a spus, ieri, că peste cinci milioane de pacienţi cronici, aflaţi în evidenţele sistemului de sănătate, au fost ignoraţi de medici, în timpul stării de urgenţă. Internările în spitalele din România au fost interzise, iar medicii au preluat doar urgenţe, însă unii oameni au fost lăsaţi să moară, spune Bănicioiu. Motivul? Autorităţile s-au concentrat exclusiv asupra cazurilor de coronavirus, care nu depăşesc 18.000.

Toate cazurile non-Covid, lăsate deoparte
„Despre această statistică nu se vorbeşte în România! Se ascunde la greu adevărul despre morţii şi dramele pacienţilor noncovid! Nu există anchete de presă, politicienii nu vorbesc despre asta, ong-urile tac! Oare de ce?? Poate vom afla până la urmă… dar e foarte interesantă abordarea. În România ultimelor două luni, toţi pacienţii existenţi sunt Covid-19. Nu există nici un alt diagnostic, nici pacienţi care să intre sub tratament sau să continue monitorizarea medicală a afecţiunii cronice. Cancer, hepatită, diabet, boli cardiovasculare, toate aceste afecţiuni au fost în totalitate lăsate deoparte, ca şi cum nu ar conta sau nu ar mai avea gradul anterior de periculozitate! Atenţie, ele sunt extrem de periculoase şi chiar letale! Andrei, din Piteşti, deşi s-a prezentat la urgenţă cu dureri groaznice, spune că a primit reţetă fără să fie consultat la UPU aşa cum a cerut. “M-am simţit ca un gunoi, nu m-au tratat, că le era frică de Covid. Manager: Nu era o urgenţă!”, a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Plimbaţi între spitale
„Horia de 29 de ani din Braşov a fost plimbat 7 ore între spitale pentru a i se face intervenţia pe accident vascular, de teama triajului pentru Covid-19! Pentru el, ACELE ORE AU FOST FATALE! Horia a murit !!!!!!!! Oare nici acel caz nu era o urgenţă? Domnule ministru, cu toţii înţelegem siguranţa echipei medicale şi a spitalului, însă, numai luând în calcul cazurile de boli cronice raportate ajungem la un număr de 5 milioane de pacienţi, fără să adăugăm urgenţele care apar la tot pasul. Oamenii aceştia au drepturi egale cu ale bolnavilor de Covid-19. În timp ce unii pacienţi veniţi cu boala din import, contractată la sparanghel sau alte leguminoase (unde au fost trimisi de guvernul dvs să se îmbolnăvească, ocupă paturile spitalelor, pacienţii României nu au loc să fie trataţi acolo unde şi-au plătit lună de lună contribuţia CAS şi CASS deoarece nu au Covid-19, ci altceva… Nu vă lăsaţi păcăliţi de faptul că sunt doar nişte nume scrise, nişte cazuri aleatorii prezentate de mine aici. Oamenii aceştia lăsaţi fără tratament sunt taţii, fraţii, copiii, nepoţii, soţii cuiva! În orice clipă, oricare dintre noi sau cei dragi nouă pot fi în această situaţie ingrată care nu mai poate continua! De teama că nu veţi fi în stare să gestionaţi un număr mare de cazuri Covid, aţi închis spitalele. Nu pedepsiţi pacienţii pentru incompetenţa autorităţilor!“, a scris Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Şi în judeţul nostru bolnavii au fost abandonaţi
Situaţia nu e diferită în judeţul nostru. Zeci, sute de bolnavi non-Covid au avut de suferit mai mult în această perioadă, când Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost închis. Şi este încă închis! Asta, în timp ce Ministerul Sănătăţii se „bate” cu Consiliul Judeţean pe numirile de manager! Este strigător la cer ce se întâmplă, bolnavi care poate au murit din cauză că nu au putut fi trataţi, alţii cărora li s-au agravat afecţiunile, din cauză că nu au primit tratamentul necesar. Ce să mai vorbim de urgenţele medicale, care n-au putut fi tratate la spitalul devean, cea mai mare unitate medicală de urgenţă din judeţ. În prezent sunt sub 40 de bolnavi cu Covid internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Celelalte sute de paturi stau goale. Sute de salariaţi de aici nu pot munci. Ne mirăm că bolnavii nu au venit la poarta spitalului, să ceară să li se acorde tratamentul medical pentru care plătesc lună de lună asigurările.

De azi reporneşte Policlinica
Deşi iniţial, am fost informaţi că în data de 18 mai spitalul devean se deschide, asta nu s-a întâmplat. Săptămâna trecută, managerul interimar, dr. Bianca Glodean, spunea că joi, 21 mai, totuşi, se va produce minunea. Ieri, am întrebat-o din nou pe managera spitalului când se va reveni la normal. Şi dacă Policlinica va funcţiona.
„Trebuie făcute lucrări de introducere a circuitelor de oxigen şi aer comprimat, care din păcate au întârziat. Policlinica se deschide mâine ((n.r.-astăzi)) pentru Oncologie, hematologie, diabet. Apoi progresiv şi alte cabinete. Secţiile sunt pregătite, doar că s-ar putea să întârziem până vineri. Ne străduim din răsputeri, este un efort colectiv”, ne-a comunicat dr. Bianca Glodean, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

One thought on “Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, încă închis pentru pacienţii non-Covid

  • Bai gunoiule de banicioiu, tu ai uitat de „colectiv”, mai ai curaj sa deschizi gura?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura