Actualitate

Spitalul e plin de copii afectaţi de căldură

Cristina Ghenea

Căldura puternică din ultima perioadă îi afectează şi pe cei mici, nu doar persoanele în vârstă. Zeci de copii ajung zilnic la spital, iar mulţi dintre ei rămân internaţi. Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a fost ocupată la capacitate maximă vreme de două săptămâni.
Medicii spun că o alimentaţie nesănătoasă şi igiena precară reprezintă un pericol şi mai mare în perioada caniculei, mai ales pentru copii. Pe lângă câteva cazuri de insolaţie, la Secţia de Pediatrie a spitalului din Deva s-au înregistrat, în ultima perioadă, şi cazuri de pneumonii interstiţiale, amigdalite purulente, bronşeolite, vărsături şi boli diareice.
Şefa secţiei, doctorul Mihaela Paul, spune că părinţii ar trebui să pună mai mult preţ pe igienă, atunci când vine vorba de cei mici, şi să aibă grijă ca mâncarea acestora să fie mereu proaspătă, iar fructele şi legumele să fie spălate cu atenţie. „Timp de două săptămâni, toate cele 45 de paturi ale secţiei au fost ocupate. În plus, alte câteva zeci de copii vin zilnic la consultaţie. La ora actuală (n.r. ieri), mai avem internaţi 36 de copii, dintre care 11 sunt sugari, iar şapte au vârste cuprinse între unu şi trei ani. În mod direct, sau indirect, cei mici pot fi afectaţi foarte uşor de temperaturile ridicate, fapt pentru care aceştia ar trebui să evite aglomeraţia şi să mănânce cât mai sănătos şi mai natural“, a precizat Mihaela Paul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura