Spitalul din Vulcan nu este în pericol

8 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

DIGITAL CAMERA

Spitalul municipal din Vulcan nu are acreditare de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, dar are aviz de funcţionare atât de la Ministerul Sănătăţii cât şi de la ANMCS.
O serie de scenarii au fost avansate după ce o publicaţie din Valea Jiului a arătat că unitatea nu este acreditată. Astfel, temerea oamenilor a fost legată de închiderea spitalului ori chiar de eventuale restructurări de personal. „Am avut o întrevedere cu managerul unităţii, dr. Cătălin Popa şi cu liderul de sindicat, pentru a face puţină lumină în acest caz. Astfel, chiar dacă la această oră spitalul nu este acreditat de ANMCS, nu se va închide şi nici nu se vor face restructurări de personal. Pentru ca o unitate spitalicească să funcţioneze are nevoie de avizul Ministerului Sănătăţii, (…) avizul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, fără de care nu se pot încheia contractele cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Problemele care au împiedicat acreditarea ANMCS şi au condus la obţinerea unui procent de 42,83 dintr-un minimum de 51 de procente, au fost legate de structura organizatorică a spitalului, mai exact secţia de ginecologie care trebuie închisă, urmând ca medicii să rămână în ambulatoriul de specialitate. Construcţiile începute la rezervorul de apă şi mini-staţia de epurare, care se vor termina anul acesta pentru a se obţine avizul de la DSP şi proiectul de reabilitare a ambulatoriului, care este deja aprobat“, a declarat Florin Govor, consilierul local al municipiului Vulcan. (M.Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trimis în judecată pentru tâlhărie

Cu două luni în urmă, Claudiu Crivăţ, de 17 ani, din Petroşani, a atacat o tânără care se plimba pe...

Hunedorean dispărut în Germania

Familia unui bărbat plecat la muncă în oraşul Dortmund din Germania nu mai ştie nimic de el încă dinainte de...

CEH merge spre faliment, dar ministerul înfiinţează un nou post de conducere!

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a găsit soluţia pentru a scoate Complexul Energetic Hunedoara din criză. A înfiinţat un nou post...

Închide