Spitalul din Vulcan, în colaps financiar

02 spital VULCAN
Dana Istudor 

Spitalul din municipiul Vulcan se confruntă cu probleme foarte grave, iar mai mulţi furnizori au dat unitatea în judecată, pentru recuperarea creanţelor. Din cauza lipsei banilor, unitatea medicală abia reuşeşte să-şi achite salariile către angajaţi. Al 13-lea salariu, prime şi alte bonificaţii nu vor fi acordate anul acesta.

Medicamente sunt suficiente
„Trecem printr-o perioadă foarte dificilă, avem 17 miliarde de lei vechi datorii la furnizori şi întreţinere. Majoritatea furnizorilor ne-au acţionat în judecată, avem în acest moment peste 10 procese şi numărul lor creşte zilnic, contractul cu Casa de Sănătate este la limita salarizării”, a spus noul manager al Spitalului Vulcan, doctorul Gretty Luca. Nici bolnavii nu o duc prea bine, cei mai mulţi fiind nevoiţi să vină cu medicamentele de acasă, deşi conducerea spitalului a declarat că nu se poate pune problema de aşa ceva.   
„Avem un stoc mare de medicamente, luat de la furnizori pe datorie, nici un bolnav nu va fi nevoit să le cumpere” susţine managerul spitalului. Conducerea este de părere că principalul factor care a adus această situaţie asupra spitalului a fost închiderea secţiilor de maternitate şi chirurgie, care aduceau un venit serios, dar acest lucru se poate schimba. „Am făcut unele demersuri la primărie şi se pare că am găsit înţelegere. Ni s-a promis că ne vor ajuta cu plata utilităţilor şi la anul, vor include în noul buget şi fondurile necesare pentru redeschiderea secţiei de maternitate, lucru care ar fi o nesperată gură de oxigen pentru noi, deoarece, pe această cale vom primi mai mulţi bani de la CJAS”, mai spun reprezentanţii unităţii medicale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.