Spitalul din Petroşani nu mai are tomograf

23 iunie 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Cristina Ghenea

Computerul tomograf de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, vechi de 13 ani şi singurul din judeţ cu regim de funcţionare non-stop, este defect de mai bine de-o săptămână.
Managerul spitalului, doctorul Alin Vasilescu, spune că aparatul nu poate fi reparat, deoarece este un model vechi, pentru care nu se mai fabrică piese şi, în acest caz, singura soluţie rămâne achiziţionarea unui nou tomograf. De altfel, s-au făcut deja demersuri pentru achiziţionarea unui nou aparat, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii.
Între timp, spitalul a încheiat un contract pe o perioadă de două luni cu clinica Euromedic – care funcţionează chiar în curtea unităţii sanitare din Petroşani – pentru ca, în caz de nevoie, pacienţii să poată face tomografii. Conform contractului, gratuitate au, în primul rând, toţi pacienţii care sunt internaţi în spitalul din Petroşani, iar apoi, în limita fondurilor pe care clinica le primeşte de la Casa de Asigurări, pot beneficia de tomografie gratuită şi persoane care nu sunt spitalizate. Altfel, un pacient trebuie să scoată din buzunare între 220 şi 470 de lei pentru o astfel de investigaţie, sau poate alege să fie trecut pe o listă de aşteptare, până ce clinica va primi noi fonduri. În judeţul nostru, computere tomograf mai sunt doar în spitalele din Deva şi Hunedoara.
Aceste aparate sunt folosite în cazul afecţiunilor oncologice, atacurilor cerebrale, accidentelor vasculare, tumorilor sau diferitelor traumatisme. Potrivit managerului Alin Vasilescu, o statistică realizată în cadrul spitalului din Petroşani, arată că, începând din 2009 şi până în prezent, aici au fost făcute peste 8.000 de tomografii, ceea ce înseamnă circa 10 pe zi.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. FLORIN spune:

    cred ca l-au stricat intentionat pentru a functiona cel de la srl sa mai scoata si ei un ban.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii 23.06.2011

Vorbeşte lumea că o companie cu sediul central în oraşul cu cetate a organizat o licitaţie la una dintre filialele...

Pera este trimis, din nou, după gratii

Ovidiu Petru Ioiescu, zis Pera (foto), ar trebui să ajungă din nou după gratii, după ce a fost condamnat definitiv...

Monumentele UNESCO din Boşorod, îngropate în gunoaiele hunedorenilor

Monumentele istorice din comuna Boşorod, aflate sub patrimoniul UNESCO, vor fi puse în umbră de gunoaiele ce vor fi deversate...

Închide