Spitalul din Hunedoara înregistrează excedent financiar pentru al doilea an consecutiv . Radu Budae… managerul potrivit la locul potrivit!

Sorina Popa

Spitalul municipal din Hunedoara se pare că este o excepţie fericită printre unităţile din ţară. Dar, vorba aceea, dacă ai omul potrivit la locul potrivit, totul funcţionează.

Astfel, managerul unităţii medicale din municipiul Hunedoara, Radu Budae (foto), susţine că, nu numai că au fost plătiţi toţi furnizorii, dar există şi un excedent la sfârşit de an la acest spital.
Nu vrea datorii
“Spitalul Municipal din Hunedoara este un spital public şi este foarte important să ştim cum stăm cu finanţele. De la posibilitatea de a face achiziţii de aparatură performantă vine şi posibilitatea de a aduce, în spital, medici buni. Spitalul nostru este, în continuare, echilibrat financiar şi suntem atenţi tot timpul la acest aspect, pentru că nu vrem să intrăm în arierate, adică să avem obligaţii financiare ajunse la scadenţă şi neachitate”, a declarat managerul Radu Budae, într-o conferinţă de presă.
Mai sunt două secţii nemodernizate
“Veniturile noastre vin de la contractul de furnizare de servicii medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile stabilite în contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate. La 31 decembrie 2018, spitalul nostru avea un excedent de 7,7 milioane de lei, banii noştri după ce suntem cu toate facturile plătite la zi. Din aceşti bani am pus pentru cheltuielile de dezvoltare 3,4 milioane de lei. Cheltuieli de dezvoltare înseamnă aparatură şi putem spune că în acest an am avut cea mai generoasă listă de investiţii făcute din fonduri proprii. Am dotat aproape toate secţiile cu aparatură de ultimă generaţie. Pentru anul viitor au rămas două secţii care n-au beneficiat de dotările de care aveau nevoie. Este vorba despre Secţia de Radiologie, care are aparate foarte vechi şi Secţia de Gastroenterologie, unde vrem să dezvoltăm un laborator de investigaţii. Terminăm acest an cu un excedent de 3,6 milioane lei, iar investiţiile din anul viitor se vor ridica tot la 3 milioane de lei. Vreau să mulţumesc tuturor angajaţilor spitalului pentru implicare şi rezolvarea cu profesionalism a sarcinilor de serviciu”, a adăugat Radu Budae, managerul Spitalului municipal „dr. Alexandru Simionescu”.

One thought on “Spitalul din Hunedoara înregistrează excedent financiar pentru al doilea an consecutiv . Radu Budae… managerul potrivit la locul potrivit!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.