ActualitateFlash

Spitalul din Haţeg, modernizat pas cu pas

Lionel Mocanu

Ieri, primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, a bifat o nouă realizare, din şirul celor menite să asigure locuitorilor din oraşul pe care-l păstoreşte, dar şi din întreaga Ţara Haţegului, servicii medicale civilizate şi performante. Astfel, la spitalul din localitate a fost inaugurată secţia de neonatologie, care a fost mutată într-un nou spaţiu, adecvat profilului cerut, dar şi reamenajată complet şi dotată cu aparatură şi utilităţi de nivel european.

Amenajată la standarde europene

Cu acest prilej, primarul Nicolae Timiş, care a ţinut să taie panglica inaugurală de la noua secţie a spitalului, a declarat că la nivel judeţean, în această secţie se asigură cele mai bune condiţii pentru mame şi copiii nou-născuţi.

Secţia are 12 paturi pentru lăuze şi 12 paturi pentru nou-născuţi, fiecărei mame fiindu-i asigurată posibilitatea să-şi păstreze copilul alături de ea după naştere, într-un pătuţ special, putând să-l supravegheze în permanenţă. În plus, fiecare salon este dotat cu buton de panică, prin care orice pacientă poate avertiza personalul de serviciu din secţie în caz de urgenţă. Iar pentru a nu se întâmpla cumva şi aici o tragedie ca la Clinica Giuleşti, instalaţia electrică a fost integral refăcută şi dotată cu sisteme de protecţie performante, care întrerup

instantaneu curentul electric în caz de supraîncărcare a acesteia. Practic, totul este nou în secţia amintită şi amenajat după standarde europene, valoarea investiţiei ridicându-se la 300.000 de lei.

Funcţionează ca un spital general

Cu prilejul deschiderii noii secţii, primarul Nicolae Timiş a declarat că la această oră, Spitalul Haţeg îndeplineşte toate condiţiile ca să funcţioneze ca un spital general. Unitatea medicală are un număr suficient de medici pentru toate specialităţile, 20 dintre aceştia fiind medici primari, şi în plus, aici lucrează şi 15 rezidenţi. Practic, precizează edilul şef al oraşului Haţeg, spitalul din localitate îndeplineşte toate criteriile pentru a accesa serviciile medicale condiţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. De precizat că spitalul din Haţeg este singurul din judeţ, care are în proprietate un RMN performant. De asemenea, este singurul spital din judeţ în care se fac operaţii laparoscopice în secţia ginecologie.

Ce ar mai fi de consemnat? Că, după ce a fost trecut în subordinea administraţiei locale haţegane, spitalul a reuşit să încheie anul 2010 fără datorii, ba chiar cu un excedent, care a permis modernizarea secţiei de neonatologie şi a celei de pediatrie, aflată în curs de reabilitare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura