Spitalele hunedorene s-au dotat cu cititoare de carduri

04 cititoare de carduriOana Mihnea

Având în vedere că mai este puţin până la momentul când folosirea cardurilor de sănătate va deveni obligatorie, ne-am interesat dacă unităţile spitaliceşti s-au conformat deciziei ministerului.

Teoretic da, practic nu
Din data de 1 mai a.c., cardurile de sănătate vor trebui folosite de către toţi beneficiarii. Deşi la început se spunea că acestea pot fi activate doar la medicul de familie, acum se pot activa şi în unităţile medicale. Chiar dacă cititoarele de carduri au trebuit cumpărate din fondurile spitalelor, asta însemnând o cheltuială în plus pentru bugetul limitat al acestora, cei din spitale au făcut tot posibilul şi s-au adaptat normelor impuse.
„Avem cititoare, dar nu le-am pus în funcţiune încă. Am cumpărat 50 de bucăţi pentru toate cabinetele medicale şi secţiile din spital. Nu au fost montate până acum, pentru că doar de la 1 mai devin obligatorii, mai avem timp“, a precizat Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani.

Cu greu, dar s-a putut
Pacienţii deveni pot sta şi ei liniştiţi, pentru că au ajuns şi aici cititoarele. „Am cumpărat 70 de bucăţi, ca să acoperim tot necesarul. Au fost instalate şi acum se fac probe. Nu am întâmpinat probleme până acum, dar oamenii nu le-au folosit încă. În urmă cu aproximativ o lună, am cumpărat 53 şi apoi am mai suplimentat. Le-am luat pe cele mai ieftine, pentru că sunt destul de multe şi atât ne-a putut permite bugetul“, a menţionat Călin Laza, managerul Spitalului Judeţean Deva.

Pe drumul cel bun
La Hunedoara, lucrurile au avansat puţin. Nu doar că sunt cititoare, dar conducerea spitalului i-a rugat deja pe oameni să vină pentru a face o probă a cardului. Managerul Spitalului Municipal Dr. Al Simionescu, Nicuşor Ştefan, precizează că „încă de ieri, le-am transmis să vină pentru a vedea cum funcţionează. Nu a fost nici un fel de problemă până acum, dar mi-e teamă să nu fie din momentul când toată lumea le va folosi şi serverul naţional va fi extrem de solicitat. Până la 1 mai, suntem în perioadă de probă cu ele, ca să vedem cum evoluează lucrurile. Am cumpărat 70 de cititoare, pentru fiecare secţie şi cabinet din spital“, declară managerul spitalului hunedorean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oamenii din Certeju de Sus îşi pun toate speranţele în Deva Gold

Nu este un secret pentru nimeni că locuitorii din Certeju de Sus, mai cu seamă, dar şi cei din localităţile...

Sucul proaspăt de portocale

Pentru că tot am vorbit de lipsa totală a sănătăţii dintr-o mulţime de produse, în special de origine animală, astăzi...

Gura lumii 15.04.2015

  Spun gurile rele că un vajnic edil, mândru din fire, s-a pornit zilele trecute să schimbe la faţă municipiul.

Închide