Spectacolul… arbitrilor la derbiul de la Deva

13 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Derbiul Ligi naţionale de fotbal în sală s-a consumat luni seara la Deva. Campioana en titre, Autobergamo, a primit replica liderului clasamentului din prima liga, Informatica Timişoara.

Partida a debutat cu apropape 10 minute întârziere, motivul invocat de membrii brigăzii de arbitri şi de observatorul Marius Mititel, fiind că a fost nevoie să fie prelucrate pentru jucătorii celor două formaţii câteva aspecte de după campionatul european. De parcă, antrenorii celor două echipe nu ar fi putut face acest lucru, la o şedinţă de antrenament.
Fluierul de început al arbitrului Gabriel Gherman a fost unul hotărât, cum hotărâtă a fost decizia domnie sale, în secunda 34, la primul atac al gazdelor, de a acorda cartonaşul roşu si evident, eliminarea lui Simic din echipa timişoreană. A fost momentul în care cei peste 800 de spectatori s-au întrebat dacă va fi spectacolul dorit şi aşteptat sau doar altă partidă la care legea o face arbitrul. Devenii înscriu prin Mimi Stoica, apoi notăm o bară a lui Robert Matei. Minutul 9, din nou parodie. Gol marcat de deveni, însă anulat de acelaşi arbitru Gherman pe motiv de fault în atac, deşi portarul timişorean a căzut la pământ împiedicat de propriul său coleg. Tensiune în teren, cartonaşe galbene acordate de arbitrul bucureştean, categoric depăşit de situaţie. Gazdele s-au desprins la 2-0, prin golul înscris de Cristian Obadă şi apoi măresc ecartul la 3 goluri, prin reuşita căpitanului Cristian Matei.
Uşor, uşor s-a ajuns la minutul 16, cu 5 greşeli înregistrate de formaţia deveană. Vigilent fiind, arbitrul Gherman vede totul peste colegul său Marian Ivănescu. Minutul 17, lovitură de penalitate, pentru Informatica, transformă Rakic, minutul 19, altă lovitură de penalitate execută Felipe Oliveira, care trimite în bară şi pe final de repriză din nou penalitate pentru timişoreni, execută şi înscrie Nogueira, astfel că la pauză scorul a fost 3-2 pentru Autobergamo Deva.
Repriza secundă a fost mai liniştită, acelaşi Noguiera egalează în minutul 26, scorul devenind 3-3, dar devenii combină mai atent şi se regrupează rapid la fiecare acţiune a timişorenilor. Va fi 4-3, gol înscris de Robert Matei în minutul 29, apoi a marcat spre liniştea celor din tribune, Sergiu Tacot, în minutul 31, scorul fiind 5-3. Rezultatul final a fost stabilit de acelaşi Robert Matei în minutul 36, 6-3 pentru Autobergamo Deva, care revine, cu această victorie, în fotoliul de lider al clasamentului. A fost un joc influenţat categoric de brigada de arbitri, cei doi oficiali, Gabriel Gherman şi Marian Ivănescu, fiind depăşiţi de importanţa partidei, sau poate din necunoştinţa regulamentului jocului de fotbal în sală.
Autobergamo: Petrişor Toniţă, Dumitru Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Sergiu Tacot, Darius Savu, Paulo Ferreira, Florin Matei, Cristian Matei (cpt.), Cristian Obadă, Florin Ignat (antrenor – jucător), Pedro Da Silva şi Andre Sassi.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Autobergamo a câştigat derbiul

Ieri, după amiază, la Sala Sporturilor din Deva, s-a desfăşurat derbiul Campionatului Naţional de futsal, echipa Autobergamo Deva, campioana en...

Primul termen din dosarul criminalului care a omorât în bătaie un bătrânel de 90 de ani

Un individ de 28 de ani, Emil Alin Toma, riscă ani grei de puşcărie după ce a omorât în bătaie...

Prins de poliţişti, scăpat de instanţă

Poliţiştii hunedoreni au prins şi reţinut un individ, imediat după ce a furat bani şi bijuterii din locuinţa unui bărbat...

Închide